Les Franqueses acollirà un espectacle solidari amb els presos i exiliats polítics

Actors i cantaires del municipi interpretaran un acte en favor de l'ACDC el 8 de novembre al Teatre Auditori de Bellavista

Política

Les Franqueses acollirà un espectacle solidari amb els presos i exiliats polítics
Les Franqueses acollirà un espectacle solidari amb els presos i exiliats polítics

El Teatre Auditori de Bellavista acollirà, el dijous 8 de novembre (21 h), un espectacle teatral i musical per la llibertat dels presos i els exiliats polítics. Anirà a càrrec d'una quarantena d'actors i cantaires del municipi, i l'objectiu serà recaptar fons per a la caixa de solidaritat amb els presos polítics i exiliats a través de l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC).

L'acte està impulsat per la comissió Gent del Vallès, un col·lectiu que organitza activitats per recaptar fons a la caixa de solidaritat amb els presos i exiliats polítics a través de l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC).

En el cas de les Franqueses, una vintena d'actors de cinc grups teatrals del municipi que interpretaran escenes basades en els presos i exiliats polítics –llegiran cartes, reflexions...–, mentre que una vintena de cantaires procedents de diverses corals de l'entorn interpretaran temes musicals entre les escenes. "Serà un espectacle molt participatiu pensat per recordar els presos i solidaritzar-nos amb ells", apunta Dolors Isart, membre de la comissió organitzadora.

El muntatge, que comptarà la participació de familiars dels polítics catalans represaliats, està dirigit per Francesca Masclans i David Cuspineda, mentre que David Pérez dirigirà la part musical. A més, a la sala d'exposicions del teatre auditori s'hi instal·laran urnes per tal que tothom qui ho vulgui pugui fer donacions per a la caixa de solidaritat. L'entrada a l'espectacle tindrà un cost de 18 euros.

Segons explica Isart, l'acte per la llibertat que es farà a les Franqueses donarà continuïtat al concert per la llibertat celebrat a Granollers el 14 de juny, que va comptar amb la presència del conseller Chakir El Homrani i els diputats Eduard Pujol i Antoni Castellà entre d'altres. En aquella ocasió van recaptar-se uns 14.000 euros per a l'ACDC.

 

Edicions locals