David Bassa: 'No havia passat mai a Europa que un govern es plantegés tancar una televisió pública'

El director d'informatius de TV3 va participar amb l'editor del TN Migdia, Carles Prats, en la inauguració de l'exposició de Jordi Ribó 'L'ànima dels informatius de TV3'

Societat

Carles Prats i David Bassa a la sala de plens de l'Ajuntament de les Franqueses
Carles Prats i David Bassa a la sala de plens de l'Ajuntament de les Franqueses | Ajuntament de les Franqueses

El vestíbul de l'Ajuntament de les Franqueses va inaugurar ahir l'exposició del fotògraf granollerí Jordi Ribó L'ànima dels informatius de TV3, en què copça com es van viure els dies posteriors a l'1 d'octubre a la televisió pública catalana, sota les amenaces de ser intervinguda per l'Estat després de l'aplicació de l'article 155.

El resultat són 12 plafons d'1 x 1 metre amb fotografies en blanc i negre. "Vaig buscar la fotografia, però també la implicació personal", explicava Ribó, que va comptar amb la presència de David Bassa, director d'informatius de TV3, i de Carles Prats, presentador i editor del TN Migdia, per acabar de completar el retrat d'aquells dies d'octubre a desembre als serveis informatius de TV3. 

Durant la xerrada, moderada per la periodista Montse Eras, directora del diari Somlesfranqueses, Prats va explicar com l'exposició "retrata molt bé les vivències del que fem cada dia. Ha sabut captar l'essència dels informatius. Es veu que és un treball d'equip en què es debat sobre com ho farem. I ho hem de fer de la millora manera possible. L'exposició és una porta per poder conèixer com funciona TV3 i com treballem".

Per la seva banda, el director d'informatius de TV3, David Bassa, va relatar la pressió que han viscut el canal de televisió i els periodistes. "Quan vam tenir la pressió al damunt vam decidir obrir les portes de la redacció de bat a bat als mitjans de comunicació de tot arreu. Quan venien volien saber què passava. No havia passat mai a Europa que un govern es plantegés tancar una televisió pública", destacava Bassa.

Durant la conferència, els periodistes també van parlar sobre la responsabilitat dels professionals a l'hora de tractar la informació. "La primera pressió és nostra. Tenim molta responsabilitat i això també té un cost a nivell emocional", assegurava Prats fent referència a la importància de fer arribar la informació als espectadors amb la màxima professionalitat i contenint sempre les pressions externes. A més, Prats destacava el paper d'una televisió pública que s'ha de dirigir a tota la ciutadania, tingui la ideologia que tingui, i reclamava a la ciutadania "una visió crítica davant els mitjans, amb nosaltres i amb tots". En aquest sentit, Bassa posava exemples de censura a la televisió pública estatal.

L'exposició, que mostra la feina dels informatius durant dies complexes a nivell polític, es pot visitar al vestíbul de l'Ajuntament fins al 5 de novembre. 

Edicions locals