Diables i gegants ompliran els carrers de Corró d'Avall de correfocs, cercaviles, danses i gresca

Durant al festa major també hi haurà ballada de sardanes i diumenge se celebrarà el tradicional Ball de l'Espolsada

Cultura, Societat

La cremada de l'ajuntament se celebrarà dissabte a les 22.30 h - Foto: Ajuntament les Franqueses
La cremada de l'ajuntament se celebrarà dissabte a les 22.30 h - Foto: Ajuntament les Franqueses

Txell Parera

La colla dels Encendraires ha preparat una desena d'actes durant la festa major de Corró d'Avall que començaran dijous amb el Despertar del Foc (21 h), que transcorrerà  des de la plaça de l'Ajuntament fins a la Joan Sanpera, on les seccions de la colla representaran diverses figures.

Divendres hi ha prevista la cercavila cabrona (19 h), que començarà a la plaça de l'Espolsada i acabarà a la plaça de l'ajuntament. També se celebrarà el correfoc infantil (21 h), que enguany comptarà amb la participació de les Espurnes de Castellar del Vallès com a colla convidada. El dia acabarà amb l'Encabrotxada, quan el Cabró repartirà beguda a un euro des del seu carro.

Els tradicionals versots se celebraran dissabte, entre la font del cabró –quan es repartirà beguda per als adults– i la font del toro –la versió infantil de la del cabró–. Després es realitzarà l'habitual cremada de l'ajuntament, per a la què hi ha preparades diverses novetats que es mantenen en sorpresa. La participació dels diables franquesins a la festa acabarà dissabte (23 h) amb el correfoc d'adults i joves, entre la rambla i la plaça de l'ajuntament.
 
Gegants, sardanes i l'Espolsada

La colla gegantera se sumarà a la festa major amb la trobada de gegantons de dissabte (18 h), que inclourà una cercavila amb inici i final a la rambla, berenar i ballada, i la trobada de gegants  de diumenge (11 h), amb les colles convidades de Montblanc, Santa Eulàlia de Ronçana, Taradell i Sant Celoni. 

Diumenge, a Can Font hi ha prevista una ballada de sardanes amb els Sardanistes Franquesins (11 h) i la plaça de l'Espolsada acollirà el tradicional Ball de l'Espolsada (20.30 h).

Edicions locals