La festa major de Corró d'Avall estrena un campionat d'skate

De dijous a diumenge hi ha programades una cinquantena d'activitats, amb novetats pels més petits i les actuacions de Miquel del Roig i de Doctor Prats

Cultura, Societat

La paella de festa major augmentarà les racions i passarà de les 450 a les 500 - Fotografia: Ajuntament les Franqueses
La paella de festa major augmentarà les racions i passarà de les 450 a les 500 - Fotografia: Ajuntament les Franqueses

Txell Parera

Corró d'Avall engega dijous la festa major del poble, la cinquena i última de les Franqueses, amb una cinquantena d'activitats programades fins diumenge. Una de les principals novetats serà l'estrena d'un campionat d'skate que tindrà lloc dissabte al matí a la pista de Cal Gavatx (10.30 h). "Durant la primera hora hi podrà participar tothom, hagi patinat abans o no, perquè estarà destinada a la iniciació al skate. Després ja se celebrarà el campionat", explica Eli Rodríguez, presidenta de la comissió de la festa major de Corró d'Avall.

Pels més petits, dijous s'estrenarà el Vine a jugar amb la Comissió a la plaça Joan Sanpera (18 h), una proposta de jocs tradicionals "com la xerranca, les bitlles o la cursa de sacs pensats perquè hi participi tota la família", apunta Rodríguez.

En una línia sembant, la comissió de la festa major també ha organitzat per primera vegada una activitat de jocs gegants casolans, com el mikado o les dames, que diumenge seran a la rambla de la carretera de Ribes (10.30 h).

Música amb ADN franquesí

Enguany, l'organització ha apostat per programar grups de música de km 0 i ha previst dues actuacions de conjunts amb músics franquesins, una de Machine Band divendres a la nit a la plaça Joan Sanpera –amb el franquesí Andreu Ginestet entre els seus membres–, i una altra de Cuarto Segunda diumenge a la nit a la mateixa plaça –amb Edu Callejón, de les Franqueses, a les seves files–.

Justament, en aquest espai s'ubicarà la carpa de concerts –que Rodríguez assegura que s'ha ampliat en comparació amb l'any passat– i que divendres acollirà les actuacions de Miquel del Roig i Doctors Prats. Els vallesans tornen a la festa major de Corró d'Avall després que fa dos anys el seu concert s'hagués de suspendre per culpa de la pluja.

Més racions d'arròs

Entre la cinquantena d'actes programats, dissabte se celebrarà la botifarrada a la plaça Joan Sanpera (20 h) i, en previsió que es repeteixi l'èxit de cada any, la comissió ja té reservades unes 1.800 botifarres per l'àpat. Si bé la xifra és similar a la de cada any, aquesta vegada augmentaran de 450 a 500 les racions de l'arrossada popular que tindrà lloc diumenge a la mateixa plaça Joan Sanpera (14 h).

Com ja és habitual, la festa major de Corró d'Avall inclourà un bon grapat d'activitats esportives com zumba, futbol, tir amb arc o ciclisme, i també musicals, amb balls, karaokes, concerts i biodansa. El pregó de festa major tindrà lloc divendres a la plaça de l'Ajuntament (20.30 h) i la comissió vol mantenir-ne el contingut en sorpresa.

Edicions locals