La detenció de Jové, a la mostra '155 fotos per la llibertat' a Perpinyà

Hi participen els fotoperiodistes vallesans Ramon Ferrandis, autor de la imatge de les Franqueses, i Jordi Borràs

Societat, Política

Una voluntària divendres exhibia a Perpinyà la fotografia de Ramon Ferrandis del dia de la detenció de Josep M. Jové a les Franqueses
Una voluntària divendres exhibia a Perpinyà la fotografia de Ramon Ferrandis del dia de la detenció de Josep M. Jové a les Franqueses | Ramon Ferrandis

La detenció al seu domicili de les Franqueses de Josep M. Jové –llavors secretari general d'Economia de la Generalitat– el 20 de setembre de l'any passat és una de les imatges de l'exposició 155 fotos per la llibertat, que des de dissabte i fins al 16 de setembre s'exposarà en sis espais de Perpinyà, a la Catalunya Nord, tot coincidint amb el festival internacional de fotoperiodisme Visa pour l'image.

L'organització d'aquest certamen va refusar incloure a la secció oficial cap al·lusió als esdeveniments polítics viscuts al Principat l'últim any. El director del Visa pour l’image, Jean François Leroy, adduïa que no havien acceptat cap proposta perquè no tenien prou qualitat, la qual cosa no va convèncer al col·lectiu de fotògrafs que han organitzat les 155 fotos per la llibertat, amb l'ajuda del Comitè de Solidaritat Catalana de la Catalunya Nord.

Entre els 42 fotoperiodistes participants, hi ha els vallesans Jordi Borràs i Ramon Ferrandis, que precisament és l'autor de la fotografia de la detenció de Jové.

Divendres, 155 voluntaris van inaugurar la mostra portant les fotografies fins al Casal Català de Perpinyà, des d'on es van distribuir als sis espais expositius. Es preveu que l'exposició també faci itinerància per Catalunya i que finalitzi amb una subhasta de les obres per tal de recaptar fons per a la caixa de solidaritat de l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC).

Edicions locals