Les Franqueses demana que els ambulatoris continuïn atenent totes les persones en situació irregular

L'Ajuntament rebutja la suspensió del Tribunal Constitucional de la llei catalana que garanteix l’accés sanitari universal i insta la Generalitat a seguir oferint atenció sanitària pública a tota la ciutadania

Política

Centre d'Atenció Primària de Corró d'Avall - Fotografia: Ajuntament les Franqueses
Centre d'Atenció Primària de Corró d'Avall - Fotografia: Ajuntament les Franqueses

L'Ajuntament de les Franqueses ha demanat als treballadors dels ambulatoris que continuïn atenent totes les persones que necessitin atenció mèdica independentment de la seva situació administrativa, després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi suspès la llei catalana que garanteix l'accés sanitari universal amb càrrec a fons públics.

A falta d'una sentència definitiva, el consistori franquesí considera que la decisió del TC de suspendre la llei catalana "vulnera el dret a la salut de les persones en situació administrativa irregular" i ha exigit tant al govern espanyol com al Congrés dels Diputats la derogació immediata del decret de medidas urgentes para garantizar la sostenibilidad del Sistema Nacional de Salud y mejorar la calidad y Seguridad de sus prestaciones. Alhora, l'Ajuntament també insta el Departament de Salut a continuar garantint l'atenció sanitària pública a tota la ciutadania de Catalunya.

La llei d’universalització de l’assistència sanitària estableix que totes les persones que viuen a Catalunya tenen dret a l’accés sanitari a través de l'empadronament. En aquest sentit, el ple del mes de juny va aprovar per unanimitat facilitar l’empadronament immediat a totes les persones sense distinció administrativa.

Totes aquestes reivindicacions s'ha impulsat després que s'aprovés per unanimitat una moció presentada pel grup municipal Imaginem Les Franqueses En Comú-Entesa en defensa de l'accés a l'atenció sanitària universal. 

Edicions locals