Les Franqueses vol concertar un préstec de 4 milions d'euros per fer obres

L'equip de govern diu que és un "pla B" per tirar endavant projectes urbanístics en cas que falli la venda de parcel·les del sector N, i l'oposició li recrimina que s'endeuti per fer obres "electoralistes"

Societat, Política

L'Ajuntament preveu començar les obres de la plaça de l'Esbarjo al setembre - Foto: Ajuntament les Franqueses
L'Ajuntament preveu començar les obres de la plaça de l'Esbarjo al setembre - Foto: Ajuntament les Franqueses

Txell Parera

L'Ajuntament de les Franqueses ha aprovat concertar una operació de crèdit d'uns 4 milions d'euros a llarg termini per finançar inversions previstes als pressupostos generals del consistori per aquest 2018. La proposta ha tirat endavant amb els vots a favor de l'equip de govern (PDeCAT-Demòcrates i PSC-CP), l'abstenció de CpF i PP, i els vots en contra d'ILFC-E i ERC-AM.

L'alcalde Francesc Colomé ha explicat que es tracta  d'un "pla B" en cas que falli la venda de les parcel·les del sector N, ja que el Tribunal Superior de Justícia n'ha suspès la reparcel·lació i el consistori està a l'espera d'una nova resposta judicial.

El regidor d'ERC-AM, Àngel Profitós, ha preguntat si "cal fer totes les obres ara" i ha reclamat que l'equip de govern es comprometi a què "quan les parcel·les del sector N es venguin, el préstec quedi anul·lat". L'alcalde Francesc Colomé li ha repost que "això ho decidirà l'equip de govern".

Per la seva banda, Rafa Bernabé, regidor d'ILFC-E, ha qualificat de "promeses autoimposades" les obres per les què el consistori concertarà el préstec i s'ha mostrat en desacord amb què "el municipi s'endeuti quan les obres es poden fer més endavant sense necessitat d'endeutar-se". Justament, el grup municipal de Les Franqueses Imagina ha publicat una piulada en què titlla les obres d' "electoralistes" i recorda que els interessos del préstec "els pagarem totes".

Colomé ha apuntat que els posicionaments tant d'ERC com d'ILFC-E són "lògics" però que no segueixen el model pensat per l'equip de govern. "Tenim models diferents de poble. Nosaltres volem tirar endavant els projectes i que les obres com la remodelació de la plaça de l'Esbarjo o el pas soterrat a Bellavista no s'aturin", ha indicat.

 

Edicions locals