Les Franqueses signa un crèdit per valor d'1,5 milions d'euros amb la Diputació de Barcelona

Gairebé 50.000 euros han estat subvencionats

Economia

L'alcalde de les Franqueses i el president de la Diputació - Foto: Glòria Santamaria / Diputació de Barcelona
L'alcalde de les Franqueses i el president de la Diputació - Foto: Glòria Santamaria / Diputació de Barcelona

Ametlla del Vallès, les Franqueses, Roca del Vallès, la

L'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha signat un crèdit d'1,5 milions d’euros –dels quals 48.822,86 euros subvencionats– amb el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells.

A més de Colomé, també l'han signat els alcaldes de la Roca del Vallès, Carles Fernández, i de l’Ametlla del Vallès, Andreu González. Tots tres crèdits tenen un valor total de 3,05 milions d’euros, dels quals 100.811,40 euros estan subvencionats.

Amb el conveni signat entre la Diputació de Barcelona i el Banc de Sabadell, els ajuntaments poden obtenir una línia de préstecs per a inversions a un tipus d'interès preferencial. Al llarg de tot l’any passat, la Diputació de Barcelona va signar crèdits per valor de 158.437.879,02 euros, dels quals 6.419.531,55 euros estaven subvencionats per la pròpia corporació.

L’any 2016 es va firmar l'acord entre la Diputació de Barcelona i Banc Sabadell per impulsar el Programa de Crèdit Local, fruit del procés de selecció d'entitats realitzat durant el mateix any. El programa permet als ajuntaments i entitats municipals descentralitzades reduir els costos financers dels préstecs dels municipis destinats a noves inversions.

Així, les entitats locals també poden acollir-se a operacions de préstecs a llarg termini, a actuacions relacionades amb millores a la tresoreria i a línies de préstecs pont per a inversions finançades amb subvencions.

A l’acte de signatura dels préstecs també va assistir el director d'administracions públiques de Banc Sabadell, Xavier Garcia. En total, dilluns es van signar crèdits per més de 23 milions d’euros.

 

Edicions locals