Les Franqueses estudia reubicar els contenidors i situar-los a més distància d'edificis

Així es pretén evitar situacions com la de setmanes enrere, quan l'incendi d'un contenidor a Bellavista va afectar la façana d'un bloc de pisos

Societat

Estat en què van quedar els contenidors de la cruïlla dels carrers Ponent i Cardedeu de Bellavista després de l'incendi
Estat en què van quedar els contenidors de la cruïlla dels carrers Ponent i Cardedeu de Bellavista després de l'incendi

L'Ajuntament de les Franqueses està estudiant juntament amb els Bombers i la policia local reubicar els contenidors del municipi i situar-los a més distància d'edificis, sobretot de pisos i cases.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Antoni Marín, assegura que es tractaria d'una actuació preventiva per evitar situacions com la de la matinada del 28 al 29 de juny, quan l'incendi d'un contenidor al barri de Bellavista va afectar mobiliari urbà, dos comerços i també la façana d'un bloc de pisos.

Marín assegura que va ser una situació "d'espant" per la violència amb què van cremar els contenidors i perquè el foc es va iniciar de nit i en ple estiu, quan molts veïns dormen amb les finestres obertes.

En aquest sentit, Marín no creu que l'incendi  fos provocat, sinó que va ser un acte "imprudent" emmarcat en la revetlla de Sant Pere. "Tot i això, l'incident no ha caigut en sac buit i estudiarem accions preventives per evitar situacions com aquesta", apunta.

Edicions locals