L'Escola de Música Claudi Arimany s'obrirà a la ciutadania amb activitat al carrer

El Patronat de Cultura signa un conveni amb la cooperativa de músics Contrapunt, que gestionarà el centre els propers dos anys

Cultura, Societat

D'esquerra a dreta: Arnau Gómez, Joan Anton Romagosa, Jordi López, Francesc Colomé, José Antonio Aguilera i Marina Ginestí - Fotografia: Ajuntament les Franqueses del Vallès
D'esquerra a dreta: Arnau Gómez, Joan Anton Romagosa, Jordi López, Francesc Colomé, José Antonio Aguilera i Marina Ginestí - Fotografia: Ajuntament les Franqueses del Vallès

Txell Parera

Amb l'arrencada del curs 2018/19, l'Escola Municipal de Música Claudi Arimany (EMM) estrenarà un nou projecte que pretén no només ensenyar música, sinó també dur-la al carrer i apropar-la als franquesins. Per fer-ho possible, el centre vol crear combos, bigbands i una orquestra simfònica, organitzar concerts i impulsar intercanvis musicals, a més de participar en actes populars com les cinc festes majors del municipi.

El canvi de model s'ha formalitzat aquest dijous, quan el Patronat de Cultura, Educació, Infància i Joventut ha signat un conveni de dos anys –més tres prorrogables– amb la cooperativa de músics Contrapunt, que gestionarà el centre i impulsarà el nou projecte a partir del setembre.

El director de l'EMM, Joan Anton Romagosa, ha apuntat que l'objectiu de la nova etapa és "potenciar la cohesió sociocultural dels diferents pobles i donar l'oportunitat d'estudiar música a tothom". També ha explicat que l'escola s'estructurarà per conjunts instrumentals i que apostarà per un model pedagògic de treball en grup.

Per Arnau Gómez, dinamitzador comunitari de l'EMM, calia "repensar" l'estructura del centre perquè "s'aprèn a tocar, tocant" i, per això, creu que són necessaris espais "reals" per tal que els franquesins puguin aprendre i practicar. Gómez també ha demanat "paciència" fins a veure els resultats de la nova iniciativa.

Jordi López, de Contrapunt, també s'ha referit al canvi de model del centre i ha qualificat d' "obsolet" l'actual, ja que "el model rígid d'aprenentatge ha passat a la història; ara hem d'aprofitar els recursos pedagògics actuals per fer canvis reals", ha explicat. López ha assegurat que la cooperativa encara amb "moltíssima il·lusió" el nou projecte.

Des de l'Ajuntament s'ha agraït la feina del Conservatori del Liceu, que ha gestionat l'escola de música en els últims 20 anys i que ha passat "per moments bons i d'altres de no tant", ha apuntat l'alcalde Francesc Colomé. Actualment, l'escola de música compta amb una seixantena d'estudiants, tot i que temps enrere havia arribat als 200 alumnes.

Edicions locals