Les Franqueses es consolida per sobre dels 20.000 habitants

Fa quatre mesos que el municipi supera la xifra, després que al maig s'impulsés una campanya d'empadronament porta a porta

Societat

Txell Parera

Les xifres d'empadronament recollides des de l'1 de maig situen les Franqueses en els 20.013, els 20.039 i els 20.075 habitants, de manera que ja fa mesos que el municipi supera els 20.000 franquesins. Des de l'Ajuntament s'atribueix l'augment d'empadronaments tant a la campanya porta a porta que el consistori va impulsar al maig, com també a l'edificació del municipi. De fet, ara mateix s'estan construint quatre blocs de pisos simultàniament: un a Bellavista (al carrer Aragó) i tres a Corró d'Avall (al carrer Tagament, a la carretera de Ribes i també al carrer de la Serra).

Ara, el proper pas de l'equip de govern serà informar l'Estat que els 20.000 habitants del municipi se superen de manera constant i que la tendència a l'alça està consolidada. Això, l'alcalde Francesc Colomé assegura que es transmetrà al setembre, amb les dades dels darrers sis mesos en mà.

Si l'Estat ho accepta i reconeix les Franqueses com un municipi de més de 20.000 habitants, l'Ajuntament haurà de començar a oferir tots els serveis exigits a la Llei Lrsal propis d'una població d'aquesta mida. Ja en disposa de la majoria –com protecció civil o instal·lacions esportives públiques–, però falta la segona biblioteca –que s'està construint a Corró d'Avall– i el servei d'extinció d'incendis.

En aquest sentit, Colomé va aprofitar l'última junta de seguretat per parlar-ne amb el Conseller d'Interior, Miquel Buch, qui va veure amb bons ulls que el municipi faci ús del Parc de Bombers de Granollers o del de Voluntaris de la Garriga. "Seria insostenible que cada municipi de més de 20.000 habitants tingués un parc de bombers, per tant hem de fer sinergies i ajuntar-nos amb les despeses, si fa falta", assegura Colomé.

Mentre les xifres s'acaben de consolidar, el consistori franquesí ja ha començat a fer els tràmits necessaris per demanar "els entre 300.000 i 400.000 euros que l'Estat ens ha d'atorgar d'aquí a dos anys per ser un municipi amb més de 20.000 habitants", ha afirmat l'alcalde.

La xifra, però, arriba fora de temps per a les eleccions municipals de l'any vinent, que implicaria passar dels 17 regidors actuals als 21. Tot i això, Colomé apunta que "sí som a temps per modificar les dedicacions dels regidors o pels càrrecs de confiança, que són coses menors però afecten el bon funcionament d'un ajuntament", indica.

 

Edicions locals