Les policies locals de Granollers i les Franqueses incorporen dos nous agents

Ambdós s'han graduat aquesta setmana a l'Escola de Policia de Catalunya a Mollet del Vallès

Societat

Els 255 nous agents de les policies locals de 67 ajuntaments catalans que s’han graduat aquest curs a l’Escola de Policia de Catalunya –entre els quals, un que s'incorporarà a la Policia Local de Granollers i un altre al cos de les Franqueses– van rebre dimecres a Mollet els diplomes del Curs de formació bàsica per a policies de mans del conseller d’Interior, Miquel Buch. El curs de la 31a promoció es va iniciar al setembre amb 281 agents, dels quals 24 han suspès i 2 han causat baixa.

El Curs de formació bàsica per a policies capacita l’alumnat per integrar-se en els cossos de la Policia de Catalunya i per exercir les funcions bàsiques d’un servei de policia. De fet, l’ISPC s’ha convertit en un referent europeu en l’ensenyament integral dels cossos que operen en la seguretat i les emergències, des de policies, bombers, agents rurals fins a tècnics penitenciaris o instructors de seguretat privada. En el seu discurs, el conseller va destacar “el compromís d’aquests 255 homes i dones que heu decidit ser policies, no només com una feina, sinó com un ofici, l’ofici de posar els altres per davant de vosaltres mateixos”. A partir d’ara els aspirants que han superat el curs iniciaran un període de pràctiques.

La setmana passada també van lliurar-se els diplomes a una vintena d'inspectors i sotsinspectors de Bombers, així com als participants del curs de coordinació de grans emergències i catàstrofes.

Edicions locals