El Consell Comarcal inicia a les Franqueses un projecte perquè persones amb discapacitat i rendes baixes trobin feina

El programa disposa de 60 places i s'allargarà fins al desembre de 2019

Societat, Economia

Les Franqueses està duent a terme el projecte Talents en potència, una iniciativa dirigida tant a persones perceptores de la Renda Garantida Ciutadana com a persones amb discapacitat o trastorns mentals, amb l'objectiu que trobin feina.

El projecte ofereix orientació individualitzada per definir els objectius professionals, formació transversal i pràctiques en empreses. Cadascuna de les dues línies disposa de 30 places –60 en total– i compta amb un tècnic especialitzat en orientació i inserció que acompanya les persones al llarg de tot el procés, fins que aconsegueixen la inserció laboral.

La iniciativa està oberta a empreses que vulguin incorporar persones en pràctiques amb la intenció d'acabar-les contractant. En aquest cas, l’empresa pot tenir opció a beneficiar-se de subvencions i/o bonificacions a la Seguretat Social. El programa acabarà a finals de desembre de 2019.

El projecte, que l'ha iniciat el Consell Comarcal del Vallès Oriental, està impulsat per la Generalitat i cofinançat pels Ajuntament de la comarca on es desenvolupa. A més de les Franqueses, també hi participen Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Llinars del Vallès, La Roca del Vallès, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Santa Eulàlia de Ronçana, Montornès i Montmeló.

Edicions locals