La Diputació atorga 336.000 euros a l'Ajuntament de les Franqueses per aquest any i el vinent

Es tracta de subvencions per a inversions en equipaments, infraestructures i béns locals, tant nous com de manteniment

Societat, Economia

La Diputació de Barcelona ha aprovat avui, dijous, un nou programa dotat amb 50 milions d’euros que té la voluntat d’oferir suport econòmic als governs locals de la demarcació. A les Franqueses s'hi destinaran 336.123 euros i al conjunt de municipis del Vallès Oriental 6.735.879,97. L'Ajuntament podrà realitzar inversions en equipaments, infraestructures i béns locals, tant en inversió nova com de manteniment, reparació i conservació.

L'aportació de la Diputació es repartirà entre aquest any i el vinent, de manera que les Franqueses tindrà destinat per al 2018 un ajut de 87.391,98 euros, i per al 2019, de 248.731,02 euros.

La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha assegurat que l’objectiu de la corporació "és acompanyar els ajuntaments en aquells projectes que vulguin millorar la qualitat urbana i l’entorn urbà; per això, hem disposat d’aquestes ajudes per tal que al llarg del 2018 i 2019 els ajuntaments puguin desenvolupar aquells projectes que són imprescindibles per a la millora d’aquesta qualitat urbana".

El repartiment dels ajuts s’ha fet, únicament, sota un criteri de població i amb la voluntat d’assegurar el reequilibri territorial de la demarcació. Primer de tot, s’ha adjudicat un import mínim a cada govern local en funció dels trams de població previstos (a 1 de gener de 2017).

Aquest programa, inclòs dins del Pla Xarxa de Governs Locals, connecta amb el Pla d’Actuació de Mandat 2016-2019 i la voluntat de la Diputació de Barcelona de reforçar el municipalisme.

Edicions locals