Marata acull l'espectacle 'Essències', de l'Esbart Maragall

Es representarà dissabte al Centre Cultural i l'entrada funcionarà amb el sistema de taquilla inversa

Cultura

Cartell de l'actuació de l'Esbart Maragall, dissabte al Casal Cultural de Marata - Fotografia: Ajuntament les Franqueses
Cartell de l'actuació de l'Esbart Maragall, dissabte al Casal Cultural de Marata - Fotografia: Ajuntament les Franqueses

El Centre Cultural de Marata serà dissabte l'escenari on l'Esbart Maragall representarà el seu espectacle, Essències (21.30 h). La colla mostrarà una selecció de danses tradicionals com el ball pla, el ball de valencians, el ball de cascavells, el ball del mocador, boleros i també gitanes.

L'assistència és lliure però funcionarà amb el sistema de taquilla inversa. En acabat, i com a avançament a Sant Joan, s'oferirà coca i vi bo a tots els assistents.

L'Esbart Maragall va néixer a partir de l'escola de danses tradicionals del Casal Catòlic de Sant Andreu del Palomar, que va començar a funcionar als anys 30. Després de la guerra de 1936-1939, l’agrupació va haver d'amagar el nom original i va passar a anomenar-se Esbart Juventus perquè la dictadura franquista va prohibir la referència al poeta Maragall.

Actualment, l'Esbart està format principalment per balladors de més de 16 anys que treballen per la recuperació i la difusió dels balls tradicionals catalans.

Edicions locals