L'Ajuntament demana reunir-se amb la Generalitat per parlar de la possible pèrdua del grup de P3 a l'escola Joan Camps

El consistori diu que encara no hi ha cap data fixada per celebrar la trobada

Societat

les Franqueses

L'Ajuntament de les Franqueses ha demanat una reunió amb el Departament d'Ensenyament per parlar de la possible pèrdua d'un grup de P3 a l'escola Bellavista-Joan Camps, tot i que no ha rebut cap comunicat oficial sobre el tancament de la línia. El consistori assegura, però, que aquesta trobada encara no té data fixada.

L'equip de govern s'ha posicionat "totalment contrari" al tancament de línies de P3 i defensa que s'ajustin les ràtios a 20-22 alumnes. Assegura que així ho ha fet saber el regidor d'Educació, José Antonio Aguilera, al Departament durant les reunions de planificació per al curs 2018-2019 en què, ja el setembre passat, va tenir constància de la possible pèrdua de dues línies de P3 al municipi. El consistori assegura que Aguilera va "deixar constància de la seva oposició i va insistir en ajustar la ràtio a les aules".

En aquest sentit, tots els grups municipals van aprovar en junta de portaveus celebrada ahir, dijous, una moció de l'equip de govern (PDeCAT i PSC) contrària al tancament de grups que reclama tant l'abaixada de ràdios com "un pla especial de suport a les escoles del municipi amb menys demanda de matrícula, així com la previsió dels recursos i els ajustos necessaris per recuperar l’interès per les escoles".

L'Ajuntament franquesí creu que "cal inversió ens els centres de les zones que més ho necessiten i una aposta per un desplegament de polítiques actives d’inclusió", i afegeix que és necessària més inversió i atenció en les escoles amb menys demanda de matrícula "perquè la diversitat cultural sigui un motor de força i riquesa, i no un element de segregació".

Justament, un informe del Síndic de Greuges publicat el juliol de 2016 indicava que les Franqueses va ser, juntament amb Montornès, el municipi de més de 10.000 habitants amb més segregació durant el curs 2013-2014.

 

 

Edicions locals