"Hi ha una falsa creença que el gluten perjudica la salut"

La biòloga Elisa Mora, membre de l'Associació de Celíacs de Catalunya, ha participat en una conferència sobre alimentació i salut a Can Font

Societat

Els participants en la conferència sobre alimentació i salut responsable que va acollir Can Font, dimecres - Foto: UCC
Els participants en la conferència sobre alimentació i salut responsable que va acollir Can Font, dimecres - Foto: UCC

les FranquesesMireia Carles

Les Franqueses ha acollit aquest dimecres el II Cicle de Conferències sobre l'Alimentació i Salut Responsable. A la taula rodona, diferents experts del sector alimentari han exposat els seus coneixements i les seves experiències professionals. L'acte ha comptat amb la participació del Dr. Vicente Varea, cap del servei de Gastroenterologia, que ha explicat als assistents les mesures preventives que cal seguir per evitar al·lèrgies alimentàries.

També hi ha intervingut la Dra. Elisa Mora, biòloga i membre del Departament Tecnocientífic de l'Associació de Celíacs de Catalunya. Mora ha assegurat que existeix una moda de menjar sense gluten. "Hi ha una falsa creença que el gluten perjudica la salut. Són recomanacions no basades en evidències científiques", ha aclarit.

A la sessió, també ha intervingut la xef granollerina del restaurant Semproniana, Ada Parellada, que ha sensibilitzat de la dificultat i la responsabilitat que ha de tenir un restaurant davant d'un client que té qualsevol tipus d'al·lèrgia o intolerància alimentària. "És un tema molt complex. Als restaurants ens suposa un esforç que hem d'afrontar amb serenor i, que a més a més, moltes vegades ho fem amb desconeixença", ha assegurat.

Finalment, Josep Illa, director general de Qualitat de Casa Tarradellas, ha explicat que l'etiquetatge dels productes ha de ser preventiu per tal de garantir una seguretat als consumidors. Illa ha assegurat que s'analitzen tots els ingredients que porten els productes i, si es demostra que conté algun al·lergen, és quan s'indica correctament a l'etiquetatge del producte.

L'acte ha estàs impulsat per la Unió de Consumidors de Catalunya – UCC amb la col·laboració de l'Ajuntament de les Franqueses.

Edicions locals