Un matrimoni de les Franqueses, alliberat de pagar més de 35.000 euros de deute amb la Llei de la Segona Oportunitat

És el primer cas d'alliberament de deutes al municipi en virtud d'aquesta norma

Societat

Un jutjat de Granollers allibera de pagar més de 35.000 euros de deute a un matrimoni de les Franqueses
Un jutjat de Granollers allibera de pagar més de 35.000 euros de deute a un matrimoni de les Franqueses

Un matrimoni de les Franqueses ha estat alliberat de pagar el deute de 35.419 euros que havia contret amb diverses entitats bancàries després que el Jutjat de Primera Instància de Granollers els hagi aplicat la Llei de la Segona Oportunitat.

El matrimoni, que depèn del sou de l'home i té una filla a càrrec, assegura que "era angoixant llevar-te pensant que els teus comptes estan en negatiu i que et resulta impossible pagar els crèdits que has sol·licitat", apunta la dona.

Ell afegeix que "la meva parella no té pràcticament ingressos i la meva nòmina és molt reduïda. No sabria dir com hem arribat a aquesta situació; vas demanar crèdits petits per tirar endavant i, de cop, estàs afogat en una muntanya de eutes", explica.

La Llei de la Segona Oportunitat va entrar en vigor l'any 2015 i permet alliberar tant particulars com autònoms dels seus deutes sempre que demostrin que prèviament han actuat de bona fe i han intentat arribar a un acord amb les entitats bancàries per posposar el deute, fixar un calendari de pagament inferior a deu anys o pagar-la mitjançant la cessió de béns.

Si no s'arriba a cap acord, poden demanar un concurs de creditors amb la mediació d'un jutge i sol·licitar l'exoneració del deute, parcial o total, als tribunals. En el cas del matrimoni franquesí, el jutge ha dictat l'exoneració de la totalitat del passiu insatisfet.

 

Edicions locals