Bargalló diu que parlarà 'immediatament' amb l'Ampa de l'escola Joan Camps després de prendre possessió del càrrec

Les famílies valoren en positiu el gest del futur conseller d'Ensenyament, tot i que no descarten presentar una moció al Parlament per evitar la pèrdua del grup de P3

Societat

L'escola Bellavista-Joan Camps, on hi perilla un dels grups de P3 pel curs 2018/19
L'escola Bellavista-Joan Camps, on hi perilla un dels grups de P3 pel curs 2018/19

Txell Parera

El futur conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, s'ha compromès a parlar amb les famílies de l'Escola Bellavista-Joan Camps sobre la possible pèrdua d'una línia de P3 al centre. Bargalló ha assegurat en una piulada que ho farà "immediatament" un cop el Govern hagi pres possessió del càrrec.

L'Ampa de l'escola hi ha contactat a través de Twitter amb un missatge en què li expliquen la seva lluita per evitar la pèrdua de grups de P3 a les Franqueses i li pregunten "que farà la Generalitat per defensar l'escola pública".

Les famílies valoren "de forma positiva la preocupació de Bargalló", tot i que recorden que no han pogut concretar cap reunió amb ell perquè han d'esperar a què es formi govern. Alhora, asseguren que no descarten "res" que pugui evitar el tancament de la línia, fins i tot presentar una moció al Parlament de Catalunya, perquè creuen que "és l'hora d'abaixar ràtios i donar una educació de més qualitat".

De fet, en una carta pública, l'Ampa del centre proposa la disminució de ràtios a 20 alumnes, ja que "té un efecte positiu sobre el rendiment acadèmic de l'alumnat i sobre les pràctiques pedagògiques del professorat", i creu que s'ha d'entendre "com una oportunitat davant el descens demogràfic".

Les famílies recorden que les Franqueses és zona única d'escolarització i lamenten que el Departament hagi prioritzat "adjudicar les primeres opcions de les famílies, sense tenir en compte com queda el municipi de desequilibrat". Com a mostra d'això assenyalen que Bellavista, "de gairebé 9.000 habitants, quedarà amb dues línies en dues escoles diferents", mentre que a Corró d'Avall "es deixen sis grups, amb una població de 10.000 habitants aproximadament".

 


 

 

 

 

 

 

 

Edicions locals