L'escola Sanpera sumarà un grup de P3 però en perilla un altre de la Joan Camps

Ensenyament estudia fer modificacions a les previsions inicials de línies als centres, un cop tancat el període de preinscripcions escolars

Societat

Montse Eras

Un cop tancat el període de preinscripcions escolars, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat estudia fer modificacions a les previsions inicials de grups de P3 a les Franqueses. De fet, és gairebé segur que l'escola Joan Sanpera passarà d'un a dos grups de P3, ja que les 25 places que s'havien ofert han quedat superades de llarg per les 39 sol·licituds inscrites.

Des del Departament s'ha avançat que s'hi obrirà un segon grup "per satisfer les primeres opcions que els pares han posat a la preinscripció". En canvi, l'escola Joan Camps de Bellavista podria quedar-se amb un sol grup de P3 malgrat que inicialment s'hi preveien 44 places
–en dos grups amb una ràtio de 22 places, lleugerament més baixa que la d'altres centres(25)–. 

Amb tot, encara no hi ha cap decisió presa, ja que dependrà de les segons opcions i, fins al moment de les matriculacions no es tindrà una xifra decisiva.

De fet, el consistori, que ha declinat fer declaracions al respecte, ha fet notar aquesta provisionalitat i ha explicat que la setmana vinent té programada una reunió amb els responsables territorials d'Ensenyament per aclarir la situació.

Per la seva banda, l'AMPA de l'escola de Bellavista ja s'ha posicionat "en contra de la pèrdua de línies a les Franqueses i també en contra del trasllat de línies dins del municipi, ja que som una única zona educativa".

De fet, respecte a l'any passat Ensenyament ja havia planificat un grup menys de P3 al municipi (de 9 a 8) i manté una ràtio de 25 alumnes per aula que el consistori voldria reduir.

Edicions locals