Les Franqueses celebra la 29a edició de la Fira de Sant Ponç

Corró d'Avall bullirà amb paradetes, tallers, espectacles i actuacions d'entitats de cultura popular

Cultura, Societat

La Fira de Sant Ponç ofereix un ampli ventall d'activitats per als infants - Fotografia: Ajuntament de les Franqueses del Vallès
La Fira de Sant Ponç ofereix un ampli ventall d'activitats per als infants - Fotografia: Ajuntament de les Franqueses del Vallès

La rambla de la carretera de Ribes, la plaça de Can Font i la plaça de l'Ajuntament s'ompliran aquest diumenge de paradetes i activitats coincidint amb la 29a edició de la Fira de Sant Ponç de les Franqueses.

La fira començarà a les 10 del matí amb un mercat de productes artesanals, una trobada de puntaires, l'exposició de plantes remeieres de La Cívica, els encants de segona mà, l'exposició de la maqueta ferroviària de Via Oberta i un taller de demostracions de pintura, dibuixa i ceràmica a Can Font.

També hi haurà un espai per jugar a escacs, fer curses d'escalèxtric o participar en un taller de bonsais. La mostra coincidirà amb la jornada de portes obertes a Can Font, on durant tot el dia s'hi podran veure exposats els treballs de l'alumnat.

Activitats per a totes les edats

La cultura tindrà un pes important en la fira, ja que hi ha previstes activitats de música –com un espectacle itinerant amb pasdobles, marxes, jotes i valsets amb els Ministril d'en Pere Botero (10.15 h) o un tastet d'instruments musicals de la mà de l'Escola Municipal de Música (11 h)– i també de teatre, amb un espectacle de titelles a càrrec del Centre de Titelles de Lleida (11.10 h).

Els més joves podran participar en una pedalada de contes, en activitats de lleure sobre oficis artesans i en tallers de saltimbanqui i de nartuscopis.

Encendraries, gegants i bastoners

Al migdia, les entitats de cultura popular prendran protagonisme amb una traca aèria a càrrec dels Encendraires, una cercavila amb els Gegants de les Franqueses –de la plaça de l'Ajuntament a la plaça de Can Font– i una ballada posterior de gegants i ball de bastons dels Blaus de Granollers. Els Sardanistes Franquesins també tenen previst ballar-hi la sardana Himne al Poble de les Franqueses.

Després d'una degustació de bunyols de romaní amb confitura d'albercocs i torradetes amb melmelada de gerds i formage fet a les fines herbes, a la tarda se celebrarà un taller de cosmètica natural i tindran lloc un parell d'espectacles itinerants i la cantata d'alumnes de les escoles franquesins i de l'Escola Municipal de Música (18.30 h).

Tota la programació detallada de la Fira de Sant Ponç, les afectacions al trànsit derivades de les activitats de la mostra i les rutes alternatives recomanades es poden consultar al web de l'Ajuntament.

 

Edicions locals