Les Franqueses vigilarà les obres finals del gasoducte Martorell-Figueres

El consistori va aprovar ahir per unanimitat crear una comissió de seguiment

Política

les Franqueses

Les Franqueses vetllarà per la correcta finalització de les obres del gasoducte Martorell-Figueres, segons va aprovar ahir en el ple ordinari, en què es va acordar crear una comissió de seguiment. A la moció aprovada ahir també s’insta el Ministeri d’Indústria i l’empresa Enagas a crear una comissió mixta per avaluar les últimes actuacions.

La comissió creada a les Franqueses estarà integrada per tècnics municipals, un membre de la policia local i representants dels propietaris afectats. L'objectiu és que l'afectació mediambental sigui mínima i es replanti allò malmès.
 
A la proposta aprovada ahir també s’insta al Ministeri d’Indústria i a l’empresa Enagas, perquè constitueixin, en un termini màxim d’un mes, una comissió mixta de seguiment amb la Generalitat, els ajuntaments afectats i representants conservacionistes d’entitats, que avaluï la correcta reposició física i vegetal del conjunt del territori afectat.
 
La proposta ha incorporat una esmena del grup municipal de Les Franqueses Imagina (LFI) perquè el cost de l’obra no repercuteixi en els usuaris. El regidor de LFI Ferran Gontan ha manifestat que “no és lògic que un gasoducte que no va enlloc el paguin els ciutadans”, segons l’Ajuntament.
 
La creació de la comissió de seguiment de la finalització del gasoducte Martorell-Figueres en el tram que afecta a les Franqueses s’ha aprovat per unanimitat.

Edicions locals