L’equip de govern franquesí aprova el pressupost de 2012 amb el rebuig de l’oposició

Les Franqueses Imagina, a l'oposició, opina que els pressupostos són "partidistes"

Política

les Franqueses

El govern de les Franqueses ha aprovat el pressupost per l’any 2012, des de l’1 de gener fins al 31 de desembre, al Ple Municipal Extraordinari de dilluns. L’equip de govern, el pentapartit, l’ha validat per unanimitat (4 vots de CiU, 4 del PSC, 1 del PP, 1 d’ERC i 1 d’UPLF). L’oposició, en canvi, hi ha votat en contra (3 vots de CpF, 2 de LFI i 1 de PxC).

El pressupost d’enguany ascendeix a 16.134.137 euros (inclou els organismes següents: l’Ajuntament, el Patronat Municipal de Cultura, el Patronat Municipal d’Esports, Entorn Verd, SA i Dinamització Econòmica SL). El pressupost del 2011 era de 16.175.235 euros.
 
Segons Àngel Profitós, regidor d’Hisenda, “tot l’equip de govern ha fixat unes ratlles vermelles que han estat relacionades amb benestar social i cultura”. Les xifres destinades aquests serveis no han minvat, diu l’Ajuntament. “A partir d’aquí, hem sabut arribar al consens entre les diferents àrees, amb l’acord dels responsables polítics i tècnics, per distribuir les quantitats restants en base a les necessitats  del nostre municipi”, ha afegit Profitós.
 
En canvi, per l’oposició, concretament es queixa Les Franqueses Imagina (LFI), de què els pressupostos “responen a interessos partidistes” i afageixen des del grup municipal que “es retallen serveis i s'augmenten taxes, mentre s'assegura el sou de polítics i càrrecs de confiança”.
 
LFI no està d’acord amb els pressupostos perquè “s'empeny endavant cap a la propera legislatura el deute de l'Ajuntament. Es pagaran més interessos, i es deixaran 15.000.000 d'endeutament perquè hi faci front el proper alcalde” i afageixen des d’aquest grup de l’oposició: “els 553.000 euros pressupostats per a una actuació urbanística a la plaça Espanya, una obra que els veïns no han demanat, es podrien destinar a rehabilitació d'edificis, i millora del comerç i de la cohesió social a Bellavista”.

Edicions locals