La llicència del Mercadona de les Franqueses està sota sospita

Convergència per les Franqueses veu possibles irregularitats en la manera com es va concedir l'any 2009

Política

les Franqueses

La Fiscalia de Barcelona està investigant la llicència que es va concedir al supermercat Mercadona de les Franqueses l'any 2009, segons explica Convergència per les Franqueses (CpF), que diu que es va "concedir la llicència en contra del que disposa la llei del PTSE". CpF demana en un comunicat que les autoritats municipals esvaeixin "qualsevol dubte sobre el favoritisme en la concessió".

La Fiscalia de Barcelona està investigant la llicència d'activitats que es va concedir al supermercat Mercadona l'any 2009, a causa de les denúncies de diversos propietaris del Pla parcial del Sector U, prop de Bellavista, segons explica en un comunicat el grup municipal Convergència per les Franqueses (CpF).
 
La llicència està sota sospita, explica CpF, perquè la Generalitat de Catalunya no va incloure el polígon del Sector U en la modificació de la llei del Pla Territorial Sectorial d’Equipaments (PTSE). Tot i que l’any 2007 l’Ajuntament de les Franqueses va demanar que aquest sector s’incorporés com a zona urbana consolidada per tal de poder instal·lar-hi establiments comercials mitjans, subjectes a la llei comercial de Catalunya, la Generalitat va denegar la petició d’incorporar el sector dins la trama urbana.
 
Per la seva banda, l’any 2009, l’Ajuntament de les Franqueses va concedir la llicència a Mercadona, en contra del que disposa la llei del PTSE i, per tant, afectant la resta de propietaris del sector, que no poden accedir a les mateixes llicències, diu CpF.
 
Segons CpF, mentre la Fiscalia resol l’expedient, els “responsables municipals haurien de passar comptes de les incoherències en el tràmit de l’expedient d’atorgament de llicència, per tal d’esvair qualsevol dubte de favoritisme en la concessió, un fet que afecta la reputació de la institució i els interessos de la resta de propietaris del sector”, conclouen els convergents.

Edicions locals