CpF dóna suport a la vaga de fam pel català del mallorquí Jaume Bonet

El partit de les Franqueses ha presentat una moció de suport per ser debatuda al proper ple

Política

les Franqueses

El grup Convergència per les Franqueses dóna suport a la vaga de fam organitzada per l'associació Jubilats per Mallorca, en defensa del català a les Illes Balears. Segons CpF, la mesura de protesta vol incidir en "els abusos que rep la llengua catalana per part del Govern balear" i fer que el Partit Popular no tiri endavant la modificació de la Llei de Funció Pública a les Illes.

El grup de Convergència per les Franqueses (CpF) dóna suport a la vaga de fam del mallorquí Jaume Bonet. Així ho ha indicat en un comunicat en què el partit indica que "ha presentat una moció per ser debatuda en el proper Ple ordinari, en la qual dóna suport a la vaga de fam per la llengua catalana, impulsada per l’associació Jubilats per Mallorca, que ha dut a terme Jaume Bonet Moll, al Casal Cultural de Can Alcover de Palma".

Segons exposa CpF en la moció, la mesura de protesta "està presa per defensar el català dels abusos que rep per part del govern balear, ja que està perpetuant l’atac més radical des de la instauració de la dictadura feixista del general Franco contra la llengua pròpia de les Illes Balears i Pitiüses".

Tal i com explica el grup franquesí, "l’objectiu de la vaga de fam és aconseguir que els parlamentaris del Partit Popular no votin a favor de la modificació de la Llei de Funció Pública, que intenta desprestigiar i minoritzar la llengua catalana, deixant-la com a llengua de segona categoria, amb mesures com la de convertir-la en un mèrit i no en un requisit".

Segons el parer dels convergents, la modificació "vulnera la Declaració Universal dels Drets Lingüístics, que va ser aprovada per unanimitat al Congrés dels Diputats de Madrid i que forma part dels Drets Humans".


 

Edicions locals