Les Franqueses porta a la Fiscalia la modificació del projecte del pavelló de Corró d'Amunt

La moció d'urgència es va aprovar dimarts per unanimitat

Política

les Franqueses

El consistori de les Franqueses portarà l'expedient de les obres de la zona esportiva de Corró d'Amunt a la Fiscalia, l'Oficina Antifrau i la Sindicatura de Comptes de Catalunya per tal d'aclarir l'increment de més d'un 30% del cost original dels treballs. Això representa una desviació aproximada d'un milió d'euros, segons ha informat l'Ajuntament.

L’Ajuntament de les Franqueses posarà en coneixement de la Fiscalia general de Catalunya i l’Ofina Antifrau de Catalunya així com de la Sindicatura de Comptes de Catalunya i el Tribunal de Comptes la modificació del projecte de remodelació de la zona esportiva de Corró d’Amunt que va suposar un increment de més d’un 30% de cost original, amb una desviació aproximada d’un milió d’euros, segons han informat des del consistori.
Així es va aprovar al ple municipal de dimarts 27, en una moció d’urgència presentada per l’equip de govern. La moció es va aprovar per unanimitat.
Àngel Profitós, regidor d’Hisenda, ha explicat que aquesta modificació de preus es va aprovar per Junta de Govern al gener 2008 sense que fos encarregada ni acceptada per Entorn Verd ni tampoc inclosa al contracte entre Entorn Verd i l’empresa adjudicatària (FCC), però sí que es va incrementar el cost de l’obra.
Així mateix consta a la moció que, malgrat el projecte modificat va ser presentat al registre d’entrada de l’Ajuntament el 18.01.2008, porta data del 14.05.2007, anterior a la de l’inici de les obres del projecte original.
Àngel Profitós ha manifestat sobre la presentació de la moció que considera que “el que s’està fent és el correcte. La regidora Núria Claveria ha parlat durant el ple d’assumir responsabilitats; demanaria que deixin fer a aquest govern i que ens quedem tots amb la conciència tranquil·la”, va afegir.
El portaveu de CpF Francesc Torné, que era l’alcalde quan es van aprovar inicialment les modificacions de la remodelació de la zona esportiva de Corró d’Amunt, ha indicat que si hi ha acusacions es vagi als jutjats, que s’investigui per poder-ho explicar “en tinc moltes ganes. Només es llencen acusacions polítiques que al final són falses”, va dir.
Respecte d’aquesta qüestió l’alcalde Francesc Colomé ha assenyalat que “no veiem inconvenient en que aquests fets s’investiguin, res més”.

Edicions locals