Les Franqueses aprova una pla d'ajust per fer front al deute de 7,5 milions d'euros

El pla tira endavant sense cap vot en contra en el ple de dimarts

Política

les Franqueses

El municipi de les Franqueses ha aprovat un pla d'ajust d'una durada de 10 anys per fer front al deute de 7.447.600 euros que acumula el consistori. El pla, que ha prosperat sense cap vot en contra, sí que ha comptat amb l'abstenció del grup municipal Les Franqueses Imagina, perquè "farà pagar el deute als ciutadans" i amb l'abstenció de CpF.  

Les Franqueses ha aprovat en el darrer ple, celebrat dimarts, un pla d'ajust per fer front al deute de 7,5 milions d'euros. El 65 % d’aquest import, segons ha explicat el regidor d’Hisenda Àngel Profitós, correspon a l’empresa municipal Entorn Verd. També ha indicat que la xifra definitiva serà inferior perquè s’han de cobrar les subvencions reconegudes per la Generalitat, amb la qual cosa el percentatge final corresponent a Entorn Verd serà encara superior.

El pla preveu una capacitat de generar recursos extraordinaris amb les mesures d’increment d’ingressos i de reducció de despeses de més d’un milió d’euros anuals.
Àngel Profitós ha explicat que si no s’aprovés el pla, que té una durada de 10 anys, el govern central “descomptaria els diners directament de les subvencions en 3 o 5 anys i això seria innassumible”. El pla permet que es torni el deute en 10 anys a un interès del 5 %. Les quantitats a pagar rondaran els 370.000 euros anuals els primers dos anys, i 1.200.000 euros anuals els altres vuit.
 
El pla, que ha tirat endavant sense cap vot en contra, sí que va comptar amb l'abstenció de Les Franqueses Imagina, que "es va abstenir en la votació d’aquest pla perquè, malgrat que cal resoldre l’endeutament de l’Ajuntament, el pla farà pagar als ciutadans de les Franqueses els excessos i la mala gestió dels governs anteriors", han dit en un comunicat. També s'ha abstingut el grup municipal CpF.
 
 

Edicions locals