Les Franqueses i Granollers es reuneixen per coordinar serveis "més enllà d'un terme municipal"

La trobada va servir per parlar del CAP franquesí i del transport públic

Política

les Franqueses, Granollers

Els equips de govern dels municipis de les Franqueses i de Granollers van reunir-se aquesta setmana per tal de parlar de temes comuns i coordinar aspectes que van "més enllà d'un terme municipal", tal i com va remarcar l'alcalde de Granollers. Els consistoris s'han emplaçat a reunir-se periòdicament, un cop l'any, per constatar els avenços en els serveis comuns.

Els ajuntaments de les Franqueses i de Granollers van reunir-se dimarts amb l'objectiu de tractar temes comuns als dos municipis. La trobada va ser presidida per l'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, i pel de Granollers, Josep Mayoral. Ambdós dirigents van estar d'acord en qualificar la trobada de "profitosa". 
Durant la sessió es van abordar qüestions d'àmbit supramunicipal entre les dues poblacions veïnes per tal de trobar sinèrgies de coordinació. Alguns dels temes de debat van ser el transport urbà, la sanitat, l’ordenació territorial o la planificació escolar.
Segons l’alcalde de les Franqueses, la reunió és “molt encertada perquè som veïns i els veïns ens hem d’entendre i la millor manera és estar en una taula i tractar els temes comuns, des de serveis socials a sanitaris, urbanístics o econòmics”.
Colomé es va referir a alguns temes comuns dels dos municipis com el CAP de les Franqueses o el transport públic. Així, el batlle va qualificar la reunió de “molt cordial i profitosa”.
Josep Mayoral va remarcar aspectes com la mobilitat en relació a l’aparcament de l’estació de RENFE Les Franqueses – Granollers Nord o les obres que es faran a l’entorn de l’Hospital. “És bo que coordinem amb l’Ajuntament de les Franqueses actuacions que ens afecten. La gent estudia en un lloc, treballa en un altre i fa esport en un tercer lloc, aquesta és la realitat del ciutadà, que és el gran protagonista. Es tracta de buscar serveis que vagin més enllà d’un terme municipal i això exigeix una coordinació”, va afegir.
La reunió és la segona trobada entre equips de govern d’ambdues poblacions que promou l’Ajuntament de Granollers per treballar conjuntament temes d’interès comú per tal de millorar serveis conjunts. Els consistoris s’han emplaçat a trobar-se un cop cada any.

Edicions locals