UPLF deixa el Govern de les Franqueses i expulsa la seva regidora, Vanessa Garcia, del partit

La manca d'entesa entre Garcia i el seu partit és el detonant de la decisió

Política

les Franqueses

El partit Uinó de Pobles de les Franqueses (UPLF) abandona el Govern municipal del que formava part juntament amb CiU, PSC, PP i ERC. La mala gestió de la seva regidora, Vanessa Garcia, i la manca d'entesa amb ella a causa d'irregularitats i actuacions a esquena dels afiliats, segons expliquen des d'UPLF, són els motius que porten el partit a deixar el govern municipal.

El grup municipal Unió de Pobles de les Franqueses del Vallès (UPLF) ha decidit deixar el Govern municipal de què formava part conjuntament amb CiU, PSC, PP i ERC. La decisió d'abandonar el Govern l'ha pres per majoria absoluta l'assemblea d'afiliats.
Els motius que al·lega UPLF per deixar el Govern pentapartit tenen a veure amb la seva pròpia regidora, Vanessa Garcia. El descontentament dels membres del partit amb Garcia ve motivat, segons han explicat, per la manca de transparència i l'incompliment del programa d'UPLF, així com la "vulneració dels acords presos a la Comissió Permanent", com aclareix Francisco Garrigol, membre del partit, en un comunicat de la roda de premsa que va tenir lloc ahir. 
Així mateix, Francisco Sánchez, un altre dels integrants d'UPLF, va comentar que un motiu afegit a la decisió de deixar el pentapartit que governa les Franqueses és que el PSC encara està "sent auditat per suposades irregularitats i que hi ha evidències objectives que demostren una mala gestió", segons Sánchez.
No obstant, la relació de Vanessa Garcia amb el seu propi partit és el detonant de la decisió. Des d'UPLF es diu que "qui ha actuat de forma irregular i a esquenes de tots els afiliats ha estat Vanessa Garcia", i s'afegeix que "es tal el desconeixement dels estatuts del partit que Garcia, de forma lleugera i sense proves llança a l'opinió pública acusacions falses contra el partit". 
Per aquests i altres motius que segons UPLF porten la mala gestió de la seva regidora i la manca d'informació que els transmet, així com per no tenir la seguretat de que s'aplicarà el seu programa electoral, l'assemblea d'UPLF ha decidit que el seu partit "abandoni l'equip de govern de forma immediata". UPLF també insta la seva regidora, Vanessa Garcia, a què abandoni la seva participació en l'equip de Govern municipal de les Franqueses i, a la vegada, ha revocat Garcia en les responsabilitats que ella tenia a la Comissió Permanent i li ha obert un expedient disciplinari amb expulsió. 

Edicions locals