Les Franqueses Imagina vol que el ROM permeti la intervenció dels veïns al ple

LFI vol que les preguntes de la població constin en acta

Política

les Franqueses

El grup municipal Les Franqueses Imagina reclama que el ROM permeti la participació del veïnat al ple. Així, els regidors de LFI portaran al ple municipal les preguntes dels veïns, sempre que aquestes no entrin en contradicció amb les idees bàsiques del grup.

Els regidors de Les Franqueses Imagina (LFI) porten al ple municipal les preguntes dels ciutadans perquè constin en acta. Ara, les actes dels plens del consistori es tanquen després del torn de prec i preguntes dels regidors, és a dir, que les intervencions del públic i les respostes que suscitin, no queden recollides per escrit.
Segons LFI això constitueix "un dèficit democràtic" i per intentar posar-hi remei, el grup municipal ha redactat una moció que proposava modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) per tal de què les preguntes de la ciutadania també constessin en les actes dels plens. La moció va ser presentada al mes d'octubre, però no va ser inclosa en l'ordre del dia. Per això, LFI denuncia que les raons per no incloure la seva moció són purament polítiques, per "evitar el debat democràtic", diuen. 
D'aquesta manera, els regidors de LFI es comprometen a fer arribar al ple les preguntes dels veïns, sempre que aquestes no entrin en contradicció amb els principis bàsics de LFI.

 

Edicions locals