Continuïtat i relleus a les alcaldies del Vallès

Repassem alguns dels canvis del panorama municipal després de la constitució dels Ajuntaments

Política

Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Canovelles, les Franqueses, la Garriga, Granollers, Mollet del Vallès

Aquest dissabte van constituir-se els ajuntaments de la comarca d'acord als resultats de les eleccions municipals del 22 de maig. A Granollers, Josep Mayoral va tornar a ser investit alcalde gràcies a la majoria absoluta del PSC, i va prometre treballar per 'reactivar l'ocupació', sense descartar acords puntuals amb la resta de formacions per aconseguir polítiques municipals de consens. A Mollet Josep Monràs (PSC), que serà alcalde en minoria gràcies a l'abstenció de CiU i ICV, va prometre 'fer ús de l'experiència acumulada' al capdavant del consistori. A Canovelles l'alcalde serà el socialista Josep Orive, mentre que a Les Franqueses, L'Ametlla i Bigues i Riells hi haurà alcalde de CiU. També serà convergent l'alcaldessa de La Garriga, ja que el pacte de CiU i l'Acord Independentista permetrà a Meritxell Budó tornar al consistori després de la moció de censura de l'anterior legislatura.

Mayoral: 'Treballaré per ser l'alcalde de tots perquè la ciutat és patrimoni de tothom'

A Granollers dissabte es va constituir la nova corporació municipal de l'Ajuntament, formada per 13 regidors del PSC, 6, de CiU, 4 del PP, 1 d'ICV-EUiA i 1 d'Acció Granollers (ERC, Reagrupament, Granollers Independent). Tots ells van prometre o jurar el càrrec, i els regidors i regidores que ho són per primera vegada van rebre la insígnia distintiva.

A més es va escollir Josep Mayoral i Antigas com a alcalde de la ciutat, en rebre 13 vots dels 25 possibles. La primera paraula que va pronunciar com alcalde de Granollers aquesta legislatura va ser 'gràcies', en agraïment al suport rebut. Tot seguit va parlar del sentiment de responsabilitat que l'acompanyarà cada dia, responsabilitat per 'reactivar l'ocupació, sortir de la crisi econòmica i fer una gestió més eficient aprimant les administracions, aquestes són les prioritats d'un govern que treballarà en equip, buscant aliances, i fent de la proximitat el seu valor essencial'.

Josep Orive, alcalde de Canovelles

A Canovelles la sala de plens Maria Lluïsa Prat va quedar petita en l'acte de proclamació del socialista Josep Orive com a nou alcalde de la ciutat pels propers quatre anys de legislatura. L’encarregat d’obrir l’acte va ser el regidor Joan Isern que, juntament amb la regidora Elisabeth Toral, formaven la mesa d’edat. Una vegada tots els regidors va prendre possessió del seu càrrec, va procedir-se a la votació de l'alcalde, que va tancar-se amb 9 vots per Josep Orive, majoria absoluta.

Segons les eleccions del passat 22 de maig, el nou govern de Canovelles queda configurat de la següent manera: 9 regidors del PSC, 3 regidors del PP, 2 de CiU, 2 d’ICV-EUiA i 1 de PxC.

Els convergents Andreu González i Francesc Colomé, nous alcaldes de l'Ametlla del Vallès i Les Franqueses

A l'Ametlla del Vallès, el ple de Constitució d'aquest dissabte va designar alcalde a Andreu González (CiU), que va ser escollit per set vots a favor, cinc en blanc i una abstenció, mentre que a Les Franqueses del Vallès Francesc Colomé (CiU) va ser investit alcalde de les Franqueses del Vallès, substituint el socialista Esteve Ribalta. El cap de la candidatura de CiU a Les Franqueses va obtenir el vots de 12 regidors de la corporació, corresponents a CiU, PSC, ERC, PP, Plataforma per Catalunya i Unió de Pobles de les Franqueses. Els regidors de Convergència per les Franqueses han votat en blanc, mentre que els dos regidors de Les Franqueses Imagina han votat al seu propi cap de llista, Rafael Bernabé.

En el seu parlament ja com a alcalde, Francesc Colomé va explicar els quatre grans compromisos de CiU per Les Franqueses del Vallès, que són: una nova manera de fer política; ajudar a les persones a afrontar la crisi; fer una auditoria econòmica de l’Ajuntament; i donar protagonisme als ciutadans en l’acabament de projectes com el Parc del Falgar o el Centre Cultural de Corró d’Avall. El nou alcalde també va manifestar que intentarà formar un govern que sigui el més ampli possible, on poden tenir cabuda tant els representants dels partits petits com dels grans. En aquest sentit, tots els partits van destacar el clima de concòrdia i diàleg d'aquests darrers dies, que ha conclós en l'ampli suport de Colomé en la investidura.

Joan Vila, de CiU, proclamat alcalde de Bigues i Riells

A Bigues i Riells els convergents governaran en minoria, amb 6 regidors, després que aquest dissabte Joan Vila, de CiU, fos proclamat nou alcalde de la ciutat. 'Agafo el consell que m’heu donat, de treballar, de que estareu atents i que demostrarem precisament que quan hem dit que tindríem mà estesa i que voldríem governar amb tothom, sigui realment així', va prometre Vila.

L’equip de govern està format per CiU, que governarà en minoria amb 6 regidors: l’alcalde Joan Vila, i els regidors Marta Iglesias, Josep Prat Francàs, Manel Verdugo, Alejandra Crespo i Andrés Xofra. 'Nosaltres hem parlat amb totes les forces, hem mostrat la nostra intenció de governar en minoria per arribar a pactes, estables si s’escau, a partir del treball i de la feina feta', va reblar l'alcalde.

CiU i Acord governaran La Garriga

A La Garriga Meritxell Budó (CiU) tornarà a ser alcaldessa després de les intenses negociacions de la federació nacionalista amb l'Acord independentista per la Garriga, liderat per Jordi Perales, que va obtenir 3 regidors a les eleccions del passat 22 de maig. D'aquesta manera, CiU i Acord governaran plegats al municipi i formalitzaran un pacte estable de govern, amb la fusió dels programes electorals de les dues formacions per garantir l'estabilitat municipal durant els propers quatre anys, després d'una legislatura molt moguda, on el PSC va impulsar una moció de censura l'any 2008 que va prendre l'alcaldia a Budó.

Edicions locals