La jornada prèvia de la Mitja crea gran expectació enmig d'un ambient plenament festiu

La cursa d'aquest diumenge, amb rècord de participació, ofereix una jornada de dissabte de forta implicació ciutadana

Esports

les Franqueses, la Garriga, Granollers

Molt ambient i moltes ganes de participar durant el dia previ a la celebració de la Mitja Marató. Aquest dissabte, Granollers ha acollit diverses activitats, demostracions i esdeveniments que han volgut acostar l'esperit de la cursa a gran part de la població. Centenars de curiosos i corredors han anat omplint els carrers i ni tan sols la notícia de l'absència del campió olímpic Samuel Wanjiru ha fet minvar gens la gran expectació que hi ha creada. La Mitja, tota una referència del calendari comarcal, i ja, per mèrits propis i palpables, molt més que una simple cursa esportiva. Al Vallès Oriental, ja es pot dir que hi ha molta gent que és quan corre que hi veu clar.

L'edició de 2011 de la Mitja Marató serà, aquest diumenge, una edició molt especial. Rècord de participació, amb 8.500 inscrits, i aniversari, amb 25 edicions completades. Aquest mateix dissabte, la cursa ja ha començat, amb tot un seguit d'activitats que han anat omplint d'un ambient festiu les ciutats que acullen l'esdeveniment: Granollers, La Garriga i les Franqueses. 

A Granollers, la Porxada era un dels centres neuràlgics on hi havia més acció. La cursa ha començat a bullir, en una jornada plena d'activitats, d'exhibicions, de mostres, d'informacions diverses i també, evidentment, amb l'olor del famós brou que el diumenge rebrà els corredors a la meta. En definitiva, un ambient perfecte per afrontar amb moltes ganes la cursa d'aquest diumenge.

Des de l'AraVallès, i tot esperant la cursa, hem fet un seguiment a un dels molts corredors que demà faran la Mitja, en un reportatge gràfic que ha realitzat el fotògraf Lluís Salvadó i que podeu veure a la secció de les nostres galeries. Salvadó ha seguit durant les setmanes prèvies a la Mitja a l'Oriol Rubio, un dels monitors dels entrenaments guiats de la cursa, i n'ha copsat el dia a dia, la rutina de l'atleta, la dura preparació i també moltes altres coses.

Absència de darrera hora de Wanjiru

D'altra banda, l'atleta kenyà Samuel Wanjiru va anunciar aquest divendres que no podrà ser present a la cursa 'per motius personals'. La baixa, de darrera hora, fa que el principal favorit per aconseguir la victòria sigui l'atleta rus Viktor Röthlin, vigent campió d'Europa de Marató.

Edicions locals