Els socialistes de les Franqueses s'alien amb 'la roja'

L'Ajuntament munta una pantalla gegant a Bellavista per veure a Espanya

Esports

les Franqueses

L'Ajuntament de les Franqueses segueix els passos del de la Llagosta -ambdós governats pel Partit Socialista- i diumenge també dedicarà recursos i esforços públics a oferir la final del Mundial, que disputaran Espanya i Holanda. Si l'alcalde de la Llagosta i president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Antonio Rísquez, ha condicionat el Centre Cultural per permetre als ciutadans que ho desitgin seguir 'la roja, el batlle de les Franqueses, Esteve Ribalta, ha preferit muntar una pantalla gegant a la plaça Major de Bellavista. La final del Mundial es disputa diumenge a dos quarts de nou del vespre.

De fet, el Club de Futbol Bellavista Milán ha organitzat el visionat de tots els partits del Mundial que ha disputat selecció espanyola a Sud-àfrica amb la col·laboració de l'Ajuntament de les Franqueses, que ha cedit la infraestructura, entarimat i cadires instal·lades en aquest espai amb motiu de la Festa Major de Bellavista. És a dir, que els partits de 'la roja' han passat a ser una activitat més dels dies de festa. Gràcies al consistori, els assistents podran veure també la final asseguts en cadires. "Aquesta decisió es va prendre per comoditat dels espectadors i també com a mesura de seguretat per evitant aglomeracions i possibles aldarulls", subratlla l'Ajuntament vallesà.

Es dóna la circumstància que, al igual com passa amb la Llagosta, el barri de Bellavista de les Franqueses va rebre una forta allau immigratòria, provinent de diferents punts d'Espanya, sobretot a partir dels anys seixanta i setanta. El 1975 a les Franqueses hi havia 7.438 veïns, i actualment n'hi ha 18.449, repartits de la següent manera: Bellavista (8.198), Corró d'Amunt (391), Corró d'Avall (8.457), Llerona (1.220) i Marata (183).

Edicions locals