Tot a punt per a una nova edició de la Mitja

Uns 8.000 atletes correran, acompanyats pel sol, els 21.097 metres de la prova

Esports

les Franqueses, la Garriga, Granollers

La sortida, al carrer d'Esteve Tarrades de Granollers a tres quarts d'onze del matí del diumenge 7 de febrer. L'arribada, al carrer de Francesc Macià, davant del Palau d'Esports. Pel mig, una distància de 21.097 metres, certificada oficialment per la Federació Catalana d'Atletisme. Tot a punt perquè comenci a córrer la vint-i-quatrena edició de la Mitja Marató Granollers-les Franqueses-la Garriga, la millor Mitja Marató de l'Estat espanyol des de fa tres anys, segons el rànquing de valoració de la Federació Espanyola d'Atletisme. Una prova que, enguany, disputaran més de 8.000 atletes: 1.000 infants a la Mini (un màxim de 1.500 metres) i més de 6.000 valents a la Mitja i el Quart (uns 5.000 metres). Dissabte, a l'Ajuntament, els atletes kenyans s'han presentat. Diumenge, les classificacions i totes les imatges a l'AraVallès.

La Mitja ja va batre rècords mesos abans de començar. Els organitzadors tenien previst tancar les inscripcions el 31 de desembre, o bé quan hi hagués 6.000 inscrits. Doncs bé, el període d'inscripcions es va clausurar a mitjans de novembre, un mes i mig abans del previst, perquè 6.600 atletes ja s'havien apuntat a la cursa vallesana, que, també per a molts atletes, és la millor mitja marató que hi ha a l'Estat. Els atletes valoren molt positivament el dibuix dels seus 21.097 metres de recorregut, l'alt nivell dels seus participants i la cuidada combinació d'amateurs i professionals.

En el cartell d'aquesta vint-i-quatrena edició -presentat aquest dissabte a l'Ajuntament de Granollers- no hi apareixen els grans atletes d'altres anys, com ara Haile Gebrselassie o Sammy Wanjiru. Però si que disputaran la cursa vallesana bons corredors, com el kenyà Robert Kipkoech Cheruiyot, el favorit per diumenge, amb una millor marca de 59 minuts i 21 segons, és a dir, per sota del rècord de la Mitja, en mans de Wanjiru des del 2008 amb un temps de 59 minuts i 26 segons. A part de Kipkoech, aquest any també disputen la prova els també kenyans lex Kirui (segon l'any passat a Granollers), David Kilel i Erick Kibet. En clau estatal, hi haurà part de l'equip espanyol de marató que correrà el Campionat d'Europa aquest 2010, encapçalat per Chema Martínez -José Ríos, amb febre, es baixa d'última hora; tampoc correrà Rafa Iglesias, lesionat. Pel que fa a les dones, destacar la participació de Monica Jepkoech, Holly Rush i Azucena Díaz.

Prudència kenyana abans de començar
Aquest dissabte, a la sala de plens del consistori granollerí, el gran favorit, Kipkoech, va explicar que s'està preparant per a la marató de Bòston, que es corre a l'abril i la qual ja ha guanyat quatre vegades. Pel que fa a Granollers, molta prudència. "No conec el recorregut i no sé si baixaré de la hora, caldrà esperar", va apuntar el kenyà. De fet, cap dels sis atletes kenyans presents a la presentació -no hi van participar més corredors- es va mullar, tot i la insistència de l'alcalde Josep Mayoral, molt interessat en la possible marca de Kipkoech. Sobre la Mitja, el batlle va subratllar que un any més "hem fet possible una història impossible, feta de somnis i voluntats, que va començar fa vint-i-quatre anys". L'acompanyaven els seus homòlegs de les Franqueses, Esteve Ribalta, i de la Garriga, Neus Bulbena. Tots tres encantats amb les prediccions meteorològiques. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest diumenge farà sol.

Més de 800 voluntaris fan possible la cursa
La Mitja -aquest dissabte s'ha celebrat la Mini, la cursa de gegants i una exhibició de fitness a la plaça de la Porxada a càrrec del CNG- començarà a córrer diumenge, un any més, gràcies a l'Associació Esportiva la Mitja, l'antic Col·lectiu d'Atletes de Fons, l'organitzadora de la prova. A més, uns 800 voluntaris, persones que dediquen temps i esforços desinteressadament, fan possible la Mitja: metges de l'Hospital General de Granollers, membres de la Creu Roja i dels diferents cossos de seguretat, músics que acompanyen als corredors en un tram de les Franqueses, persones que munten i desmunten arribades i sortides, els que reparteixen l'avituallament... En resum, tot a punt perquè comenci la Mitja i amb ella es mobilitzin milers de persones.

Diumenge, les imatges i les classificacions gratis a l'AraVallès.

Edicions locals