L'Hospital de Granollers participa un any més a la Mitja

Els voluntaris del centre controlaran els participants a la categoria de diabètics

Esports

les Franqueses, la Garriga, Granollers

Per cinquè any consecutiu, l'Hospital General de Granollers participarà a la Mitja. Concretament, disposarà d'un punt d'atenció mèdica, en el qual hi participen com a voluntaris dos metges, quatre diplomades d'infermeria, tres auxiliars d'infermeria, tres tècnics de laboratori, un fisioterapeuta i una administrativa de l'Hospital, que cobriran les incidències mèdiques que es produeixin en el punt d'arribada de la Mitja Marató, a l'avinguda Francesc Macià, davant del Palau d'Esports. L'atenció sanitària de la cursa es fa conjuntament i de forma coordinada amb la Creu Roja, que es fa càrrec de l'atenció sanitària en el recorregut de la cursa. L'equip, ubicat a la meta, comptarà amb un hospital de campanya de la Creu Roja.

La Mitja Marató Granollers-les Franqueses-la Garriga es va convertir l'any passat en la primera competició a nivell estatal que compta amb una classificació especial per atletes diabètics. De fet, la iniciativa, promoguda per la Fundación para la Diabetes, va esdevenir el primer campionat d'Espanya per a atletes amb diabetis, i es va celebrar amb la finalitat de reconèixer l'esforç i la constància de tots els atletes amb diabetis, trencar clixés, superar barreres i consolidar la total integració amb la resta d'atletes. Aquest any la iniciativa repeteix participació, i per aquest motiu, l'equip de voluntaris de l'Hospital General de Granollers també realitzarà aquest any controls mèdics als atletes diabètics durant la cursa: a la sortida, als quilòmetres 5, 10 i 15, i a l'arribada.

A més de col·laborar amb el punt d'atenció mèdica, 20 professionals de l'Hospital General de Granollers s'han inscrit per participar a la Mitja. Els corredors són: M. Victòria Borràs, Anuncia Boltes, Ignasi Castells, Josep Constantí, Enric Cruz, Victòria Garriga, Rafael Lledó, Dolores Lorente, Josep Lluis Luna, Antonio Martínez, Carles Pla, Anna Rodríguez, Marta de Rojas. També correran el Quart de Mitja, M. Antònia Farrés Verónica Gómez, Montse Mairal, Carme Maraña, Anna Marín, Mari Matito, Anna Sànchez.

El Club Natació Granollers s'exhibeix a la Mitja
D'altra banda, i dins dels actes relacionats amb la Mitja, el dissabte 6 de febrer el Club Natació Granollers realitzarà una exhibició de fitness a la plaça de la Porxada, a les onze del matí. Serà en el marc del Mercat de la Mitja, un dia abans de la gran cursa del Vallès Oriental, i hi prendran part un total de 40 participants dirigits per 8 tècnics del CNG. De manera simultània, es realitzarà una màster d'spinniCng (ciclisme indoor) i b-pum (classe dirigida amb peses). Durant la última mitja hora de l'exhibició es farà una demostració de corporal balance (exercicis d’estiraments i elasticitat).

Edicions locals