La Mitja Marató més solidaria

El granollerí Gil correrà per recaptar fons per l'Associació Amics de l'Àfrica

Esports

les Franqueses, la Garriga, Granollers

Córrer i alhora captar fons per alguna causa benèfica. Aquest és l'objectiu de Corredores Solidarios, un projecte que ja compta amb 55 membres de diferents punts de l'Estat espanyol. El granollerí Cecili Gil és un d'aquests corredors solidaris, i el proper diumenge 7 de febrer participarà a la Mitja Marató de Granollers-les Franqueses-la Garriga. Correrà la prova vallesana, tal i com ha explicat a AraVallès, amb el propòsit de recaptar fons per a l'Associació Cultural Amics de l'Àfrica, amb seu a la capital del Vallès Oriental, i alhora de "despertar la consciència individual d'altres esportistes", per animar-los a vincular la seva activitat amb la captació de fons per a causes benèfiques.

Gil considera que córrer la Mitja amb el propòsit de recaptar fons per l'Associació Cultural Amics de l'Àfrica és "una bona oportunitat per donar a conèixer la feina que es fa a l'associació i, si tenim sort, recaptar prou diners". Gil serà el primer en fer un donatiu, que anirà en base al seu rendiment. És a dir, que per acabar la cursa, "que ja és una satisfacció personal", donarà 10 euros a l'Associació Cultural Amics de l'Àfrica i els complementarà en base al temps final: afegirà cinc euros per cada minut o fracció que rebaixi al seu millor temps a la Mitja, que és d'1 hora, 57 minuts i 44 segons. "Per exemple, si acabo la mitja amb un temps d'1 hora i 55 minuts, la meva donació total serà de 25 euros: 10 per acabar la cursa i 15 per rebaixar la meva marca en 2 minuts i 44 segons", explica el corredor solidari.

Aportacions de Gil a banda, el protagonisme ha de recaure en les donacions dels veïns del Vallès Oriental, o d'aquella gent que s'apropi a la comarca a gaudir de la cursa. "Les vostres donacions no han de tenir cap objectiu en concret, poden ser de la quantitat que vulgueu o podeu, però penso que pot ser divertit que feu les vostres apostes per quantificar les vostres aportacions", subratlla Gil, que anima a la gent a jugar també amb el seu temps final a la Mitja. És a dir, a fer com ell i donar una quantitat segons el temps final que marqui. "De totes maneres, que quedi clar que qualsevol aportació, per petita que us sembli, serà ben rebuda", sentencia l'atleta, que físicament no passa pel millor moment aquests dies -si no corre ell, algú el substituirà. Al seu web hi ha el número de compte per fer les donacions.

ENVIA'NS UNA NOTÍCIA

Edicions locals