'El govern no té interès en els problemes del municipi'

Margarita Pacheco Candidata de Contigo Somos Democracia a les eleccions del 26 de maig

Política, Entrevistes 26-M

Margarita Pacheco
Margarita Pacheco

Margarita Pacheco Tena té 44 anys, està casada i té una filla. Treballa en una empresa de missatgeria com a gestora de comptes. Anteriorment va tenir una botiga de llaminadures a Corró d’Avall durant cinc anys i mig i col·laborava en totes les activitats possibles.

“Canviar les prioritats en les partides pressupostàries, revisar a consciència el pla general i, sobretot, impulsar la participació ciutadana en la gestió del municipi”. Aquestes són les tres propostes bàsiques de Contigo Somos Democracia, una candidatura formada per persones “responsables i compromeses en la gestió dels recursos municipals”, diu la cap de llista, Margarita Pacheco.

Contigo Somos Democracia es defineix com un partit socioliberal, de centre, d’àmbit estatal i europeista nascut al País Valencià arran d’una escisió de Ciutadans. A la comarca el partit ha començat la seva expansió, i el pròxim 26 de maig presentarà candidatures a les Franqueses, Santa Eulàlia de Ronçana, Vallgorguina i Bigues i Riells.

La secció local franquesina va néixer després de veure que hi havia coses del municipi que “no ens agradaven”. “Coses com la neteja i el manteniment han de millorar, hi ha parcs abandonats, zones que no tenen la il·luminació adequada, contenidors que treuen visibilitat...”, deia Pacheco fa unes setmanes. El grup també aposta per reforçar l’atenció a les persones grans, “buscar mesures perquè tinguin més suport i més companyia”.

Segons explica la candidata, el grup vol oferir un projecte municipalista, amb el “compromís d’una gestió responsable”. Identifica la “manca de sensibilitat” dels diferents equips de govern dels últims anys “per atendre els múltiples problemes que té el municipi” com el problema més destacat del municipi, i destaca especialment la “falta d’atenció i compromís” amb els equipaments i serveis tant a Bellavista com al barri de la Sagrera de Corró d’Avall.

En matèria esportiva, més que la falta d’espais destaca el “desinterès” de l’equip de govern de tenir equipats i en condicions els equipaments esportius, sobretot en les zones amb més equipaments.

Contigo Somos Democracia també aposta per revisar el pla general i marca com a prioritat “garantir un creixement sostenible”, i sobre el polígon del sector N, un dels temes més significatius del mandat, aposta per “revisar el projecte a fons abans de decidir possibles solucions”, igual que amb tots els projectes paralitzats que hi ha al municipi. A més, el grup considera que l’Ajuntament no s’hauria d’endeutar innecessàriament “si canviéssim les prioritats pressupostàries”.

D’altra banda, Pacheco considera que el millor de les Franqueses és la diversitat de la seva població i del territori, però lamenta que la cohesió social és “inexistent” entre els diversos nuclis de població del municipi, ja que “mai no ha interessat” que n’hi hagi. En relació amb Granollers, “s’hauria intensificar mes en transport públic i la seguretat ciutadana entre els dos municipis”, afirma.

Pel que fa als posibles pactes postelectorals en el nou mandat, Contigo Somos Democracia no tanca les portes a pactar, parlar i dialogar amb tothom, “sempre respectant els nostres valors”, i considera que la llista més votada és la que ha de formar govern “respectant les lleis vigents”.

Per últim, en la qüestió nacional Contigo Somos Democracia recorda que “les Franqueses té diversitat en població i en resultat s electorals”, de manera que “qualsevol equip de govern es deu al compliment de l’ordenament jurídic vigent estatal i autonòmic”.

Edicions locals