'Cuidar la qualitat de vida dels veïns és prioritari'

José Manuel Cruz Candidat de Podemos a les eleccions municipals del 26 de maig

Política, Entrevistes 26-M

José Manuel Cruz
José Manuel Cruz

Té 45 anys, està casat i és a punt de ser pare de la seva primera filla. Està estudiant la llicenciatura d’arquitectura superior a la Universitat Politècnica de Catalunya i actualment treballa com a director de de projectes en construcció en l’àmbit nacional i internacional. És un dels fundadors de Podemos a les Franqueses.

Podemos, que en les darreres eleccions municipals va presentar-se dins d’Imaginem les Franqueses en Comú (ILFC), ha optat en aquesta ocasió per presentar-se en solitari. “Ens presentem per poder participar de manera activa i positiva al municipi vivim”, diu José Manuel Cruz, el cap de llista per a les eleccions municipals del 26 de maig. El candidat considera que el mandat que ara acaba ha tingut “poca inversió” en matèria social, especialment amb la gent amb menys recursos i en protecció del medi ambient, i apunta que “cal més obertura, més transparència i empatia i menys monòlegs”.

La neteja, principal problema

Cruz valora “la gent, els espais verds, les bones comunicacions amb altres poblacions, els mercats de fruita i verdura i especialment la qualitat de vida” com el millor de viure a les Franqueses, mentre que assenyala com una de les principals problemàtiques del municipi la neteja dels carrers, especialment a Bellavista.

En aquest sentit, afirma, “cal involucrar-hi tant les empreses que es dediquen a mantenir net el municipi com els veïns i veïnes, donant-los eines en la conscienciació”. També apunta que són necessàries més activitats culturals, habitatge social i ajudes als joves i a la gent gran que pateixen mancances tant econòmiques com afectives.

El candidat de Podemos també assegura que el creixement d’habitants de les Franqueses fa necessari ampliar la capacitat de les residències per a la gent gran, les escoles bressol i els equipaments esportius, que “caldria ampliar de la manera menys agressiva possible envers el medi ambient”. Tot i això, assegura que la prioritat és “cuidar la qualitat de vida dels nostres conciutadans i conciutadanes”, mantenir en les millors condicions tot allò que ja està fet i mirar de “no endeutar-se per tirar endavant projectes de pedra”.

En relació amb el desenvolupament del polígon del sector N, a la carretera de Cardedeu, Cruz es mostra partidari d’“escoltar la gent del municipi i fer propostes realistes que es puguin dur a terme”, i sobre el possible desenvolupament d’un nou pla general els pròxims quatre anys indica que “s’ha de cuidar el que ja tenim en comptes de fer créixer més el municipi”. “Si hagués de créixer –afegeix–, optaríem sempre per les opcions més ecologistes”.

Sobre la cohesió social i les diferències entre els diversos pobles del municipi, Cruz afirma que “s’haurien de minimitzar les diferències perquè no hi hagi cap ciutadà que pugui pensar que se’l tracti de segona”, i sobre la relació amb Granollers indica que “cal guardar sempre les bones relacions i treballar més conjuntament a nivell social i en termes de comunicació”.

Sobre els possibles pactes postelectorals, el candidat de Podemos manifesta que opta per “un govern d’esquerres i progressista en què els ciutadans i ciutadanes que el conformin proposin idees afins a la seva coherència política i personal”, i pel que fa a la posició que ha d’adoptar l’Ajuntament en el moment polític que viu Catalunya, apunta que ho ha de fer d’una “manera lògica amb els principis del partit”.

Edicions locals