'Cal reactivar el comerç local per crear llocs de treball'

Amador Doncel Candidat de Ciutadans (Cs) a les eleccions municipals del 26 de maig

Política, Entrevistes 26-M

Amador Doncel
Amador Doncel

Funcionari de carrera del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Amador Doncel va néixer a Granollers fa 42 anys i en fa més de 20 que viu a les Franqueses. Aquesta és la primera vegada que es presenta per accedir a l’Ajuntament.

Ciutadans es presentarà per primera vegada a les Franqueses en unes eleccions municipals. Ho farà, segons explica el seu candidat, “per treballar pel benestar de tots els veïns i per normalitzar la realitat política”, ja que, segons recorda Doncel, Ciutadans va ser el partit més votat a les Franqueses en les darreres eleccions autonòmiques del 21 de desembre de 2017.

Concretament, Cs va obtenir en aquelles eleccions 3.510 suports, el 31,14% dels vots totals amb una participació rècord del 81,9%. “Volem fer una política realista, democràtica i transparent, defensant els valors de llibertat, igualtat, unió i Estat de dret des de la raó, l’ètica i el sentit comú”, diu Doncel.

Sobre les Franqueses, assegura que la diversitat dels seus veïns i la pluralitat de pobles és el seu màxim valor, cadascun d’ells amb la seva idiosincràsia, però units tots en un sol municipi com a “font de riquesa i paradigma de convivència”. En relació amb Granollers, aposta per millorar la vida dels veïns “creant sinergies entre les polítiques i institucions locals per ser més eficients i per generar economies d’escala que redueixin costos en serveis”.

Gestió municipal

Ciutadans considera que la gestió municipal és “millorable” i que “l’endeutament de 4 milions d’última hora per acabar obres ens el podríem haver estalviat si el polígon del sector N ja estigués en funcionament”. En aquest sentit, diu Doncel, “sóc més partidari de créixer per generar recursos sense apujar impostos i fer servir aquest increment del pressupost en fer nous projectes sense endeutar generacions futures”.

Pel que fa a les mancances del municipi, considera que cal donar més suport al comerç local i la creació d’empreses. També assenyala que els pròxims anys cal revisar el pla general, ja que “la població de les Franqueses continua creixent i la demanda d’habitatge és una realitat”, i en aquest sentit afegeix que “el creixement ha de ser sostenible i respectuós”.

També aposta per promoure la construcció d’habitatges de protecció oficial de lloguer social amb opció a compra, reforçar la presència policial en barris com Bellavista per evitar furts i l’ocupació il·legal d’immobles i desencallar el sector N i potenciar el comerç local per crear d’aquesta manera llocs de treball.

En equipaments, Ciutadans aposta per construir una residència per a gent gran, un institut de formació professional amb una bona oferta de cicles formatius, una pista d’atletisme i un camp de futbol 11 a Bellavista que “permetria que els jugadors del CF Les Franqueses i els del CF Bellavista-Milan poguessin entrenar en bones condicions”.

Sobre el mandat que s’obrirà al juny, Doncel pronostica que hi haurà molts canvis en la composició del ple municipal i assegura que només pactarà amb aquells partits que “respectin la Constitució com a garantia de llibertat i d’igualtat”, i que mai no pactarà, per tant “amb els partits que desobeeixin lleis i no respectin l’Estat de dret”.

Finalment, sobre com s’ha de posicionar les Franqueses en el tema nacional, Ciutadans considera que ha de ser “amb lleialtat institucional respectant la Constitució i els símbols que ens representen a tots: els nacionals, autonòmics i locals”.

Edicions locals