'La Policia hauria de tenir drons per vigilar polígons i urbanitzacions'

Martha Edel Candidata del PP a les eleccions municipals del 26 de maig

Política, Entrevistes 26-M

Martha Edel
Martha Edel

Martha Edel, de 59 anys, és filòloga en llengua anglesa i actualment treballa en una associació cultural de Ripollet com a professora d'anglès per a adults. Durant un temps també va treballar a l'àrea de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament de les Franqueses. Nascuda a Colòmbia, va viure 11 anys a Corró d'Amunt i ara en fa 8 que viu a Corró d'Avall.

La candidata del Partit Popular a l’alcaldia de les Franqueses serà per primera vegada l’actual regidora Martha Esperanza Edel, que va assumir el càrrec a finals de 2017 en substitució de l’aleshores regidor a l’equip de govern Javier Álvarez, qui va deixar el partit i l'Ajuntament pressionat per la direcció nacional del PP perquè trenqués el pacte de govern arran del referèndum de l'1-O.

Edel va substituir-lo al ple, però va mantenir-se a l’oposició. “Tinc la fortuna d'haver viatjat bastant i he conegut diferents sistemes de gestió municipal; per això hem pogut confeccionar un programa electoral original i amb idees innovadores”, explica.

Entre les seves propostes de cara al proper mandat hi ha “potenciar l'economia del municipi i impulsar la creació d’un mercat municipal”, i en equipaments aposta per impulsar un museu agrari. També aposta per "dotar la policia de drons per vigilar els polígons i les urbanitzacions" i "fer classes de cuina, costura, rentat i planxat per als nois i noies dels instituts".

Edel valora “la natura, la tranquil·litat i la diversitat dels pobles de les Franqueses”, i afirma que “no hi ha necessitat de més cohesió social entre pobles perquè cada un és diferent i han de conservar la seva identitat”. “Això és el que fa de les Franqueses un poble totalment diferent als altres del Vallès Oriental”, assegura.

Creixement moderat

En relació amb el pla general, actualment pràcticament esgotat, indica que durant els pròxims anys caldrà revisar-lo i marcar els límits de creixement de la pròxima dècada: “Hem de créixer lleugerament. Ara som 20.000 habitants, i en el proper mandat hem de superar aquesta frontera per poder tenir més beneficis”, i apunta la possibilitat de créixer moderadament a Llerona, Els Gorchs, Corró d'Avall i Milpins entre d’altres.

La candidata del PP recorda que fins a finals del 2017 va formar part del govern municipal, i en aquest sentit assegura que “la gestió del mandat, en general, ha estat bona”. “S’ha reduït el deute, excepte en la recta final del mandat per finalitzar els projectes estrella: el parc del Falgar i l’Espai Can Prat”. Sobre aquest increment del deute, confia a desencallar el polígon del sector N per no haver d’endeutar-se més.

Edel és partidària de mantenir els semàfors foto-vermell sempre que canviï el sistema de sanció: “que es multi als infractors, però que no resti punts del carnet”, diu. “Aquesta seria una mesura justa per a tothom”.

I sobre el Quart Cinturó afirma que “no vull caure en el parany de dir si ha de passar per les Franqueses o no”. “Fa gairebé 20 anys que visc al municipi i curiosament aquest ha estat un tema que sempre ha sortit a la llum justament abans de les eleccions municipals i que certs partits han fet seu amb l'únic objectiu de guanyar vots”. “És un tema que porta molts anys encallat i que només ha servit per enganyar l'electorat”, assegura.

Finalment, sobre el tema nacional, lamenta que les Franqueses es declarés municipi a favor de la independència, “raó per la qual el nostre partit va haver de deixar el govern i passar a l'oposició”, i sobre possibles pactes postelectorals indica que “pactaríem amb qualsevol partit que entengui de respecte sempre que el meu partit m'ho permeti”.

Edicions locals