L'Ascensió en transició i a prova

Editorial

La innovació en una fira amb 70 anys de tradició són imprescindibles per garantir-ne la continuïtat. Així, doncs, l'encert del canvi de model de l'Ascensió és força inqüestionable. Com tots els canvis, però, necessiten un temps d'adaptació i de posar-se a prova.

Així, la valoració de l'edició d'enguany de les fires de l'Ascensió hauran de ser volgudament generosa, tenint en compte que algunes de les propostes s'estrenen i, segurament, s'hauran d'anar adaptant un cop se'n vegi el resultat. D'entrada, vincular la mostra més gran al Parc Firal a l'economia verda i circular és del tot oportú, tot i que caldrà veure si Granollers se sap posicionar com un pol d'atracció per a empreses i públic interessant en la transformació energètica, la sostenibilitat i l'alimentació saludable.

De moment, la mateixa ciutat ha estat reticent a abandonar del tot espais històrics de l'Ascensió –com la zona de bestiar i l'automòbil amb combustible fòssil poc alineat amb l'EVC–, i aquesta nova fira sembla encara en transició.

En tot cas, aquests cap de setmana serà moment de viure plenament les recuperades Fires i Festes de l'Ascensió i desitjar fortuna al nou model.

Edicions locals