Transformació energètica a l'abast

Editorial

L'alerta de sequera declarada aquesta setmana és una de les moltes mostres dels efectes del canvi climàtic i l'escalfament global. Sense una política internacional efectiva per combatre el deteriorament continuat del planeta, les administracions locals intenten posar el seu gra de sorra en la solució, en una nova versió d'aquella popular frase dels 90 –"els petits canvis són poderosos"– del televisiu capità Enciam.

En aquest context, els ajuntaments cada cop tenen més clar que un dels eixos de govern s'ha de centrar en la sostenibilitat i les anomenades energies netes. Granollers mostrava dilluns l'ambiciós projecte executat al Palau d'Esports i avançava que el consistori es proposa ser exemple i motor perquè el sector privat i els particulars apostin també per les energies renovables i l'estalvi energètic.

De fet, l'Ajuntament espera que els Next Generation puguin permetre una transformació integral del barri Primer de Maig, que passa també per l'impuls de comunitats energètiques. La injecció de diners d'Europa poden fer el somni -de cobertes solars, per exemple– realitat, però també caldrà pensar en el manteniment futur de les instal·lacions, encara no regulat.

Edicions locals