Sobre el terreny

Editorial

La ciutadania està acostumada a sentir parlar de grans obres –en especial infraestructures i equipaments– que els governs prometen i que no acaben d'arribar mai. Al Vallès Oriental se n'ha fet un fart. Aquestes darreres setmanes, però, sembla que moltes de les actuacions previstes des de fa anys es van materialitzant i, siguin més encertades o menys segons qui s'ho mira, és una bona notícia que Granollers i el conjunt de la comarca rebi les inversions compromeses des de fa anys. Aquest dimecres, la C-17, entre Granollers i Parets i en direcció Barcelona, ja té un tercer carril que Territori assegura que descongestionarà la via i la farà més segura –el futur ho dirà–.

A més, divendres es va col·locar la primera pedra del centre de radioteràpia al costat de l'Hospital, un projecte del qual se'n va començar a parlar el 2017 i que, si tot va bé, l'any vinent permetrà que els malalts oncològics del Vallès Oriental no s'hagin de desplaçar a Barcelona. I en l'àmbit sanitari, a punt d'obrir el nou centre del carrer Girona i les obres d'ampliació de l'Hospital a bon ritme.

També notícies sobre una de les reivindicacions ferroviàries històriques del territori, el desdoblament de l'R3 que, tot i parcial, s'ha licitat i enguany començarà l'obra. Molts projectes s'estan plasmant sobre el terreny, després d'anys de demandes. Altres, com el cobriment de la via –ara en nou procés de redacció del projecte– i la residència de gent gran, tornaran als programes electorals de 2023. Potser amb un bri més d'esperança que sigui el darrer cop.

Edicions locals