Sempre el primer món

Editorial

Des d'ahir, dimecres, que els CAP Sant Miquel de Granollers i de Can Prat a
les Franqueses s'han convertit en dos dels tres punts de vacunació pediàtrica del Vallès Oriental. Finalment, Salut ha decidit obrir una nova campanya de vacunació, aquest cop per a infants de 5 a 11 anys, tot i reconèixer que en aquesta franja d'edat difícilment la Covid-19 es pot complicar.

Es tracta d'una decisió presa, doncs, en pro del bé comú, per tal de contribuir a frenar la propagació del coronavirus que, després de l'aixecament de la majoria de restriccions pandèmiques, es contagia cada cop més fàcilment. Això sí, les vacunes han permès que el percentatge de casos que acaben en malaltia greu siguin molt menors. Els nens i nenes, doncs, no emmalalteixen, però sí que han esdevingut motiu de preocupació com a focus de contagis per a persones més vulnerables, i els experts asseguren que com més població vacunada hi hagi, més difícil se li posarà al Sars-CoV-2 per seguir campant lliurement.

El més curiós de tot és que, tractant-se d'una pandèmia en un món globalitzat, sembla lògic pensar que per erradicar el virus caldria que fos tota la població mundial la que tingués accés a la vacuna. El primer món, però, mentre pensa en terceres dosis i vaccins pediàtrics, novament dona l'esquena als qui anomena de tercera.

Edicions locals