La lentitud de l'administració

Editorial

Les administracions públiques tenen mecanismes garantistes que sovint suposen un alentiment de les actuacions públiques. I ja s'entén. En canvi, els equilibris de poder i canvis de mandats polítics poden comportar, a vegades, que es frenin projectes o que es modifiquin. És normal que cada govern vulgui deixar la seva empremta, però es troba a faltar una mirada més a llarg termini que eviti eternitzar situacions enquistades.

Fa anys es detectava una manca d'espai per a l'estructura laboral del Consell Comarcal del Vallès Oriental i l'anterior govern cercava alternatives per fer créixer la seu de l'ens. Llavors es pactava amb l'Ajuntament de Granollers una solució: traslladar el Consell a l'edifici dels antics jutjats.

Amb el nou mandat a l'administració comarcal s'aturava aquesta decisió signada pels predecessors al càrrec –de diferent color polític– i s'estudiaven altres vies. El resultat: encara no hi ha nova seu i l'actual presidència del Consell Comarcal –novament d'un altre partit– reprèn la idea inicial. Trobar consens en els grans temes s'evidencia prioritari.

Edicions locals