Pressupostos i sostenibilitat

Editorial

Els pressupostos municipals de l'Ajuntament de Granollers per al 2022 són els més expansius dels darrers anys, després de dos exercicis de contenció i de centrar-se en la resposta a la crisi sanitària, social i econòmica. La crisi provocada pel coronavirus ha estat molt diferent de la de la bombolla immobiliària de 2007, i també la seva sortida sembla molt més ràpida.

A més, la més que possible injecció econòmica dels fons europeus Next Generation ha situat les administracions en una certa eufòria pressupostària, malgrat que els ajuntaments han tingut la patacada de la sentència que anul·la l'impost de plusvàlues –matisada fa pocs dies per un decret llei del govern espanyol, de manera que encara caldrà veure quin és l'impacte a les arques municipals–.

La Covid-19, però, ha mostrat, no només la fragilitat del cos humà, sinó també la fragilitat del sistema econòmic i del planeta. I és que el món, començant pel municipalisme, ha de creure's de veritat els principis de justícia social i sostenibilitat.

Edicions locals