Sense flexibilitat no hi ha curs

Editorial

Aquesta Diada, després de pràcticament una dècada de mobilitzacions massives, serà atípica, amb actes de format més reduït marcats per les mascaretes i la distància entre persones. Tot i les crítiques rebudes des d'alguns sectors que s'emparen en la necessitat d'evitar contactes per frenar la Covid-19, aquestes mobilitzacions i altres es poden celebrar en un marc de responsabilitat que ajudi a conciliar la seguretat i el dret a manifestació i protesta.

És cert que la millor manera d'aturar la pandèmia és no sortir de casa, però s'ha evidenciat prou que el cost social d'aquesta mesura és insostenible. Aquest argument també serveix per a la tornada dels infants a les escoles.

De ben segur, que es podria haver previst millor i s'hi podrien haver abocat més recursos, però no és de justícia que alguns sindicats plantegin la tornada a la feina com l'entrada a l'escorxador, mentre molts altres sectors fa mesos que treballen. Cal garantir la màxima seguretat possible per a alumnat i professorat, però cal també ser flexible per vetllar per al bé comú.

Edicions locals