Rapidesa i PCR

Editorial

Veient com al país s'han anat succeint focus de contagis comunitaris que han tirat pels aires la previsió que a l'estiu la Covid-19 ens deixaria fer vacances tranquils, es palesa més que mai la necessitat que, més enllà de demanar corresponsabilitat als ciutadans, han de posar les eines necessàries per evitar la propagació de la malaltia.

A Granollers, la rapidesa en la detecció d'un positiu a un casal d'estiu i en l'aïllament de l'entorn, i la previsió de dividir les activitats en grups d'un màxim de 10 infants, han permès evitar un possible focus.

Aquest és un exemple de celeritat que cal demanar en tots els casos i això només és possible si es disposen de prou proves PCR i dels recursos humans per detectar quines han estat les persones properes a qui ha donat positiu per poder-les confinar fins que no siguin un perill per als altres.

Per això és una bona notícia que la Generalitat hagi anunciat l'augment d'aquestes proves i dels anomenats rastrejadors. No n'hi ha prou amb distància, mans i mascareta.

Edicions locals