Desconfinar centres educatius

Editorial

Ningú dubta del grau de complexitat de la situació generada per la Covid-19, però fer una proposta que no satisfà gairebé ningú del sector al qual s'adreça… és per pensar-s'ho, vaja. Un dels temes més sensibles del desconfinament és la tornada a les aules, especialment, dels menors. Sigui quin sigui el planejament, de ben segur, no serà al gust de tothom.

Però, això sí, caldria demanar al Departament que modifiqui la proposta presentada la setmana passada per una altra que tingui el mínim consens de la comunitat educativa –tots els sindicats de docents, excepte comissions, van demanar la dimissió del conseller Bargalló–.

Segurament, en l'àmbit en què les propostes voregen més l'absurd és el de l'educació de 0 a 3 anys –un educador, segons marca ensenyament, no podria agafar a coll un infant d'1 any, per exemple–. Les escoles bressol privades –que ofereixen la majoria de les places disponibles– ja han denunciat, per exemple, que les ràtios proposades fan inviable la seva activitat. De fet, des de Granollers s'ha impulsat una plataforma per pressionar el Departament.

Valdria la pena que rebin el suport dels governs locals, si no es vol que la manca de places per a 0 a 3 anys sigui un problema imminent.

Edicions locals