Cridats a les urnes

Editorial

Diumenge prop de 60.000 electors de Granollers i les Franqueses són cridats a les urnes per escollir la composició dels consistoris respectius. Els actuals alcaldes surten, a priori, amb avantatge, ja sigui per l’àmplia diferència de regidors actuals amb la segona força –en el cas de Mayoral– o perquè és qui pot treure pit dels grans projectes que ha desencallat i finalitzat en el seu mandat –Colomé–.

Amb tot, caldrà veure com influeix el context català i l’estela de les passades eleccions generals en el vot i, sobretot, si el fet que les municipals coincideixin amb les europees pot afavorir alguna formació. Sigui com sigui, és habitual que tant les eleccions als ajuntaments com les del parlament europeu tenen una abstenció més alta que altres comicis –especialment en els darrers anys en què la participació a les eleccions al Congrés i al Parlament català ha tingut xifres de rècord–.

Val la pena, però, decidir en la petita mesura que suposa una consulta cada quatre anys en el govern més proper al ciutadà, així com prendre consciència de com també les decisions presses a Brussel·les afecten el nostre dia a dia. Seria bo que la tònica d’alta participació dels darrers comicis es reproduís aquest diumenge.

Edicions locals